10:50

NAJLEPŠA LJUBAVNA PRIČA KOJU NI BOLEST NI KOLICA NISU PREKINULI: Barbara i Srđan se upoznali na fudbalskoj FB grupi, a ubrzo je stigla i beba (KURIR TELEVIZIJA)

ŽIVOT JE NIJE MAZIO

ČUDESNA PRIČA! LJUBAV JAČA OD BOLESTI: Barbara i Srđan se upoznali na fudbalskoj FB grupi, a stigla je i beba (KURIR TELEVIZIJA)

Društvo -

Barbaru Bogdanović (30) iz Vukovara život nije mazio. Bila je beba, stara tek šest meseci, kada joj je otac poginuo u ratu, a ubrzo su majka i ona morale da napuste rodnu kuću i Hrvatsku. A onda je usledio najteži udarac, saznanje da boluje od retke bolesti - spinalne mišićne atrofije.

Ni uspostavljanje prave dijagnoze nije prošlo lako. Doktori su govorili da je lenja, da joj je jedna noga kraća od druge, a tek je nakon genetske analize na Institutu za majku i dete, u desetoj godini, dobila konačnu dijagnozu.

"Kad sam prohodala, saznala sam da bolujem od retke bolesti, spinalne mišićne atrofije. U početku to nisam znala ali sam osećala veliku slabost. Često sam padala i uvek sam bila u nekim modricama. U početku sam još uvek mogla da hodam. Međutim, kako je vreme odmicalo, ja sam sve manje i manje mogla da se krećem i to je poprilično uticalo na mene, da sam se povukla", započinje Barbara tešku ispovest.

Ipak, Barbara nikad nije odustala od druženja, školovanja, pa čak i sporta, koji joj je neočekivano doneo ljubav!

"Sa suprugom Srđanom upoznala sam se preko Fejsbuk stranice, koja se bavi praćenjem engleskog fudbala, pošto oboje volimo da gledamo fudbal, pratimo sport, oboje smo navijači Crvene zvezde", ispričala je ona.

Dopisivali su se nekoliko dana, a onda odlučili da se upoznaju uživo. Srđan priznaje da ga je Barbara očarala, te je bez predrasuda, otvorenog srca, vrlo brzo uplovio u vezu s njom.

"Video da je ona u kolicima i apsolutno meni to nije predstavljalo nikakav problem. Ja se ne zabavljam sa kolicima, ja se zabavljam sa devojkom koja je u kolicima", naveo je Srđan.

Počeli su da žive zajedno pre tri godine, a onda se prošle godine rodila ideja o roditeljstvu. "Kako je spinalna mišićna atrofija retko genetsko neuromišićno oboljenje, uradili smo genetsku analizu i prenatalni test koji je pokazao da su šanse da beba nasledi bolest 0,04%. Tako da smo mi bili ohrabreni time i nastavili smo dalje u celu tu priču", ispričala je sada već ponosna mama malog Vuka, koja osim što se privikava na brigu o bebi, daje poslednji ispit na Pravnom fakultetu, čita, gleda filmove, a posebno fudbal.

Barbara se učlanila u udruženje SMA Srbija i time ušla u još jednu životnu borbu sa ciljem da oboleli od spinalne mišićne atrofije dobiju lek koji je veoma skup i koji se prima čitavog života.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track