ĐERLEK SE ZALAŽE ZA JOŠ OŠTRIJE MERE: U Beogradu situacija alarmantna, veliki pritisak na zdravstveni sistem
Foto: Printscreen/RTS

Državni sekretar ministarstva zdravlja

ĐERLEK SE ZALAŽE ZA JOŠ OŠTRIJE MERE: U Beogradu situacija alarmantna, veliki pritisak na zdravstveni sistem

Društvo -

Državni sekretar ministarstva zdravlja Mirsad Đerlek rekao je da bi izbegao bombastične izjave o uvođenju vanrednog stanja i policijskog časa, ali kaže da su oštrije mere neophodne kako bi se zaustavilo dalje širenje virusa.

- Svakodnevno se analizira svaka situacija ja verujem u iskustvo i kredibilitet ljudi u Kriznom štabu i siguran sam da će doneti najbolju odluku - rekao je Đerlek.

Prema rečima državnog sekretara u Beogradu je alarmantna situcija, ali i u drugim gradovima.

- U Beogradu smo juče imali 3.600 pregleda u kovid ambulantama, prekjuče 4.000 a povećan je i broj prijema u odnosu na otpust iz bolnica. Očekujem da će ministar Lončar odlučiti o proširenju kapaciteta a to znači vraćanje nekih bolnica u kovid sistem - rekao je Đerlek.

Situacija je pogoršana i u Vojvodini, Šapcu, Kragujevca i gotovo svim delovima Srbije, istakao je državni sekretar ministarstva zdravlja, ali kaže da veruje da ćemo uspeti da zaustavimo dalje širenje virusa.

Imunizacija protiče u najboljem redu

Ono što može da nas raduje, kako kaže Đerlek je imunizacija koja protiče u najboljem redu.

- Dolazi nam još pola miliona kineskog proizvođača "Sinofarm", a u ponedeljak stiže i redovna isporuka "Fajzera". Zato je važno da širenje virusa ne zaustavi imunizaciju - istakao je Đerlek.

Ukoliko uspemo da zaustavimo širenje virusa i nastavimo sa vakcinacijom državni sekretar kaže da se može očekivati da do juna imamo više od dva miliona građana koji su primili obe doze vakcine.

(Kurir.rs/ RTS)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track