NOVA SEDNICA KRIZNOG ŠTABA SUTRA U 11 SATI: O strožim merama za vikend ali i kaznama za održane koncerte
Foto: Kurir, RTS Printscreen

palata srbija

NOVA SEDNICA KRIZNOG ŠTABA SUTRA U 11 SATI: O strožim merama za vikend ali i kaznama za održane koncerte

Društvo -

NOVA sednica Kriznog štaba za borbu protiv korona virusa biće održana u petak u 11 sati, saznaje Kurir.

Očekuje se da se na njoj donesu nove, strože mere za predstojeći vikend, s obzirom na to da se epidemijska situacija pogoršava. To je najavila i premijerka Srbije Ana Brnabić.

Gojković: Na Kriznom štabu o kaznama zbog koncerta

Ministarka kulture i informisanja Maja Gojković izjavila je danas da će se na sednici Kriznog štaba razgovarati o tome ko će biti kažnjen zbog održavanja koncerta ''Crvene jabuke'' u Beogradu i naglasila da propisane mere treba jednako da važe za sve.

''Na snimku se vidi da nisu svi nosili maske, da nema razmaka u publici...Premijerka je rekla da će biti izrečene određene kazne, videćemo kome sve'', rekla je Gojković za televiziju K1, navodeći da ne razume zašto je dozvoljeno da se u Kombank dvorani organizuje tako veliki koncert. Naglasila je da sva okupljanja treba oštro sankcionisati jer se tako, kako je rekla, spašavaju medicinski radnici i ljudski životi.

''Mere treba da važe za sve, ali izgleda da nije tako i Krizni štab to mora da preseče. Ne mogu da se pomirim sa tim da mogu da se održe koncerti u prepunim salama ili manifestacije sa velikim brojem ljudi na ulicama, a da se zabrani bioskopima da rade'', rekla je Gojković. Ministarka je kazala da bi, da nije političar, bila za zaključavanje u ovom trenutku da bi se situacija sa epidemijom smirila.

''Razgovaram sa mnogima koji nisu iz sveta politike koji predlažu da se zaključamo na određeno vreme. Međutim, postoji pravni problem, nećemo i ne možemo da uvedemo vanredno stanje, a zabrana potpunog kretanja bi to tražila'', pojasnila je Gojković.

Ona je kazala da je kultura postala žrtva korone ne samo u Srbiji, već u celom svetu, a da je za ministra kulture najveći izazov kako da, zajedno sa Kriznim štabom, omogući umetnicima da se bave svojim poslom i tokom epidemije.

(Kurir.rs/J.S.S.)

Bonus video:

00:18

Komemoracija Borisa Komnenića

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja