ASMATIČARI MORAJU POSEBNO DA PAZE! Vreme danas će najviše osetiti HRONIČNI BOLESNICI
Foto: Shutterstock

KO VOZI, POSEBNO MORA DA PAZI

ASMATIČARI MORAJU POSEBNO DA PAZE! Vreme danas će najviše osetiti HRONIČNI BOLESNICI

Društvo -

Republički hidrometeorološki zavod Srbije upozorio je danas da će u Srbiji će danas biti oblačno i hladno, u nižim predelima sa mešovitim padavinama, kišom i snegom, u brdsko-planinskim sa snegom uz dalje povećanje visine snežnog pokrivača od 10 do 15 cm, lokalno i više.

Što se Vojvodine tiče, za posle podne najavljen je prestanak padavina i postepeno razvedravanje.

Zbog snega i leda, na Kosovu i Metohiji, jugozapadnoj, jugoističnoj i istočnoj Srbiji na snazi je narandžasti meteo alarm, dok je u Pomoravlju, Šumadiji i na zapadu aktivan žuti.

U utorak na severu suvo, u ostalim predelima prestanak padavina i postepeno razvedravanje. U sredu prolazno naoblačenje sa slabom kišom, u brdsko-planinskim predelima sa slabim snegom.

Zatim postepeno toplije, u četvrtak razvedravanje, od petka pretežno sunčano. prenose mediji.

Ipak, ono što mnoge hronične bolesnike posebno interesuje jeste biometeorološka prognoza za Srbiju.

biometeoroloska
foto: Printscreen/RHMZ

Danas se osobama sa varirajućim krvnim pritiskom i astmatičarima savetuje izvesna opreznost usled očekivanih biometeoroloških prilika. Osećaj malaksalosti, glavobolja i promenljivo raspoloženje su mogući kod meteoropata. Učesnicima u saobraćaju je neophodna dodatna pažnja.

Što se sutrašnjeg dana tiče, većina hroničnih bolesnika može da odahne jer ih sutra čeka povoljna biometeorološka situacija. Izvestan oprez se savetuje srčanim i cerebrovaskularnim bolesnicima. Meteoropatske reakcije su moguće u vidu reumatskih bolova i depresije. Pojačana koncentracija je neophodna svim učesnicima u saobraćaju.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja