SOCIJALNI RADNIK O SITUACIJI U BLACU U PULSU SRBIJE: Kako treba reagovati kada deca ne žele da napuste dom?
Foto: Kurir

puls srbije

SOCIJALNI RADNIK O SITUACIJI U BLACU U PULSU SRBIJE: Kako treba reagovati kada deca ne žele da napuste dom?

Društvo -

Radnice Centra za socijalni rad u Blacu pokušale su u petak da prisilno odvedu decu Marka (14) i Marijanu (10) iz njihove kuće u Suvom dolu kod Blaca, zbog čega je Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja predložilo suspenziju dve zaposlene.

Puls Srbije
foto: Kurir

Koja su ovlašćenje socijalnih radnika na terenu i kako bi trebalo regovati u ovim situcaijama govoriće u današnjem Pulsu Srbije na Kurir televiziji Milica Glišić, socijalni radnik.

- Stvari su u medijima predstavljene više na pričama srodnika koji su bili tu. Mislim da je situacija bila dosta kompleksnija nego što se ona predstavlja. Svakako ovo nije u skladu sa kodeksom socijalnih radnika - navela je Glišić.

Puls Srbije
foto: Kurir

Sagovornika je svakako navela da je u slučaju koji se dogodio u Blacu bilo prestupa radnika Centra za socijalni rad i normalno da će snositi posledice zbog ovakvom ponašanja koje nije profesionalno.

- Mi moramo da radimo tako da decu što manje stresiramo i traumatiziramo. Žena koja vuče dete na snimku je pretrerala, bila je veoma agresivna - navela je Glišić.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track