KISIĆ I VESIĆ POLOŽILI VENCE NA SPOMENIK NA TAŠMAJDANU: Smrt dece svedoči o strahotama strašnog proleća 1999. godine
Foto: Tanjug/Tanja Valič

godišnjica od početka NATO agresije na Srbiju

KISIĆ I VESIĆ POLOŽILI VENCE NA SPOMENIK NA TAŠMAJDANU: Smrt dece svedoči o strahotama strašnog proleća 1999. godine

Društvo -

Ministarka Darija Kisić Tepavčević i zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić položili su danas na Tašmajdanu vence na Spomenik deci stradaloj u NATO bombardovanju i ocenili da sve žrtve, a posebno prekinuta detinjstva obavezuju da pamtimo strahote proleća 1999. godine.

"Nikada nećemo dozvoliti da žrtve tog tragičnog događaja budu zaboravljene, a ono što svakog čoveka najviše boli to su dečje žrtve i decije suze. Milica iz Batajnice, Sanja iz Varvarina, Branimir iz Aleksinca i brojna druga prekinuta detinjstva podsecaju nas na sve strahote strašnog proleća 1999. godine", rekla je ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijana pitanja.

Darija Kisic Tepavcevic
foto: Tanjug/Tanja Valič

Odajući poštu svoj deci stradaloj u NATO bombarodovanju šaljemo poruku da se takvo zlo više nikada i nigde ne ponovi, navela je ona.

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić podsetio je da smrt male Milice Rakić pokazuje koliko je nevinih ljudi stradalo u NATO bombardovanju.

"Izgubljeni dečji životi pokazuju svu besmislenost te agresije", rekao je Vesić koji je podsetio i da je bomabrovanje 1999. godine bilo peto bombardovanje Beograda u 20. veku.

Srbija će, kako kaže, zato raditi sve da kao zemlja bude "dovoljno snažna" da se takvi dogadaji nikada više ne ponove.

"Ako se neko pita zašto je Srbija ekonomski i vojno jača, neka se seti 1999, 1941. i 1944. i odgovor će biti jasan", rekao je Vesić na dan kada je pre 22 godine počelo NATO bombardovanje, jedan od najtužnijih i najpotresnijih događaja u našoj istoriji.

Na spomenik stradaloj deci vence je položila i delegacija iz Trebinja predvođena gradonačelnikom Mirkom Ćurićem.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track