DR MIRSAD ĐERLEK DELIO VITAMINE PENZIONERIMA, PA PORUČIO: Svi da se vakcinišemo, da sačuvamo zdravlje i život građana Srbije!
Foto: Tanjug

POSETA MIONICI

DR MIRSAD ĐERLEK DELIO VITAMINE PENZIONERIMA, PA PORUČIO: Svi da se vakcinišemo, da sačuvamo zdravlje i život građana Srbije!

Društvo -

Dr Mirsad Đerlek, državni sekretar u Ministarstvu zdravlja bio je danas u Mionici, opštini koja ima slab odziv za vakcinaciju. Zajedno s Marijom Obradović, ministarkom državne uprave i lokalne samouprave delio je i vitaminske pakete penzionerima, koji su došli da se vakcinišu na punktu u domu zdravlja.

- Naš osnovni cilj i zadatak je da sačuvamo zdravlje i živote građana Republike Srbije. Strategija da obiđemo svaki grad, svako selo i dopremo do svakog čoveka već daje rezultate jer imamo veći broj vakcinisanih ljudi. Razgovaramo sa građanima i rešavamo njihove nedoumice bazirane na dezinformacijama kada je imunizacija u pitanju. Mionica je jedna od opština u kojoj je manji odziv građana za vakcinaciju, ali u saradnji sa ministarkom Obradović i jedinicom lokalne samouprave dogovorili smo kako promovisati što masovniju vakcinaciju u Mionici - kazao je Đerlek, koji je na čelu državnog tima za imunizaciju i predsednik Vladinog tela za vitaminske pakete.

Mirsad Djerlek
foto: Tanjug

On se posebno obratio penzionerima koji, kako je rekao, zaslužuju posebnu pažnju i veliku zahvalnost.

- Penzioneri su neretko podnosili najveći teret mnogih iskušenja kroz koja smo prolazili kao zemlja i narod. Dali su dragocen primer kako se treba boriti za svoje zdravlje i za svoju državu, jer kada su u pitanju epidemijske mere i vakcinacija uvek su bili prvi. Vaše životno iskustvo, disciplina i mudrost su nam više nego ikada pre potrebni kao uzor i oslonac da pobedimo epidemiju. Zato je sada vreme da država i svi mi još više mislimo na vas, na vaše zdravlje i živote, da vam pomognemo uporedo sa vakcinacijom, podelom vitaminskih suplemenata, za koje je dokazano da jačaju imunitet. Hvala vam penzioneri za sve što ste uradili za svoju zemlju - kazao je Đerlek.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track