VAKCINE NAS ZBLIŽAVAJU: Od sutra do 2. maja održava se 16. nedelja imunizacije
Foto: Printscreen/Facebook/Goran Vesić

solidarnost i jačanje poverenja

VAKCINE NAS ZBLIŽAVAJU: Od sutra do 2. maja održava se 16. nedelja imunizacije

Društvo -

Od sutra do 2. maja biće održana 16. nedelja imunizacije pod sloganom "Vakcine nas zbližavaju", a ove godine, obeležene pandemijom korona virusa, u fokusu su globalna solidarnost i jačanje poverenja u vakcine i vakcinaciju, saopštio je Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut".

Nedelja imunizacije je godišnji, međunarodni događaj čiji je opšti cilj povećanje obuhvata imunizacijom, posebno dece koja pripadaju teško dostupnim, osetljivim i marginalizovanim grupama.

U Nedelji imunizacije podsećaju se svi roditelji na značaj redovne vakcinacije, a sve odrasle osobe da se, ukoliko to nisu učinile do sada, vakcinišu protiv KOVID-19, navodi se u saopštenju.

Dobro funkcionisanje sistema imunizacije stanovnoštva je jedan od temelja snažnog zdravstvenog sistem i to se najbolje vidi u novonastalim okolnostima kada imunizacija protiv KOVID-19 postaje imperativ u borbi protiv pandemije.

Ministarstvo zdravlja i Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut", uz podršku SZO i UNICEF-a, kontinuirano rade na promociji rutinske vakcinacije kao i imunizacije protiv KOVID-19, uz dodatnu podršku Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP).

Koordinaciju ovom inicijativom, u koju se Srbija uključila od samog početka, vode Regionalne kancelarije Svetske zdravstvene organizacije (SZO) za Evropu, u saradnji sa zemljama članicama i partnerima.

Svako od nas bi mogao i trebalo bi da bude primer - vakcinišite se zbog sebe, svoje porodice i zajednice, poručuje se u saopštenju Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut".

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track