U ŠOPING PO VAKCINU! Otvoren novi punkt za vakcinaciju u TC Ušće, vakcinacija bez zakazivanja, dostupna sva četiri cepiva
Foto: Nikola Anđić

NAVALA

U ŠOPING PO VAKCINU! Otvoren novi punkt za vakcinaciju u TC Ušće, vakcinacija bez zakazivanja, dostupna sva četiri cepiva

Društvo -

U beogradskom tržnom centru "Ušće" juče je otvoren novi punkt za vakcinaciju na trećem spratu, gde građani mogu da dođu bez zakazivanja i prime vakcinu po ličnom izboru od četiri koje postoje u Srbiji.

Punkt je otvoren od devet sati, a ljudi su čekali u dugim redovima već od šest sati ujutru.

Antigenski testovi, koronavirus, bris, dr Zoran Bekić
foto: Tamara Trajković

Dr Zoran Bekić, direktor punktova za vakcinaciju na sajtu i u TC "Ušće", rekao je za Kurir da je ovo 221. punkt za slobodnu vakcinaciju u Srbiji.

- Građani Srbije treba da budu ponosni što se nalazimo među malim brojem država koje prednjače u vakcinaciji. Posle perioda masovne imunizacije, prelazimo na sledeći nivo, idemo među ljude, na mesta masovnog okupljanja kao što su tržni centri. Radno vreme punkta naredna tri dana će biti od 10 do 20 sati, a od ponedeljka od 12 do 20.

Jelena Karleuša
foto: Bojana Kesić

I zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić bio je na otvaranju punkta, a u obraćanju medijima rekao je da je, zaključno sa jučerašnjim danom, u Beogradu revakcinisano oko 35 odsto punoletnog stanovništva, a vakcinisano oko 43,7 odsto i da nedostaje 87.665 novovakcinisanih kako bismo došli do 50 odsto imunizovanog stanovništva.

Nagrade Za prvih 50 danas vaučeri od 5.000 dinara

Prvih 100 vakcinisanih građana u TC "Ušće" juče je dobilo 100 šoping-vaučera u vrednosti od 3.000 dinara za kupovinu u "Ušću". Danas za prvih 50 vakcinisanih biće obezbeđeno 50 šoping-vaučera u vrednosti od 5.000 dinara za kupovinu u "Fešn kompani" radnjama, a u subotu, 8. maja, za prvih 100 vakcinisanih će biti podeljeno 100 poklon-paketa kompanije "BG elektronik".

02:55

PITALI SMO LJUDE U TC UŠĆE ZAŠTO SU SE TEK SAD VAKCINISALI

- Cilj nam je 750.000 vakcinisanih i verujem da ćemo taj cilj ostvariti do juna. Ušli smo u drugu fazu vakcinacije, koja podrazumeva da vakcinišemo ljude gde žive, gde rade i gde dolaze. Fokus je na mlađoj populaciji, između 18 i 49 godina.

Prijava kao za 60 evra Novac za vakcinisane stiže do 20. juna

Svi građani Srbije koji prime makar i prvu dozu vakcine u Srbiji do 31. maja imaće pravo na dodatnu finansijsku pomoć države u iznosu od 3.000 dinara za vakcinisane. Prijavljivanje će trajati od 1. do 15. juna, i to na isti način kao i za pomoć od 60 evra. - Prijavljivanje je preko sajta Uprave za trezor. Svako ko se prijavi dobiće do 20. juna i tu pomoć od Vlade Srbije - rekao je ministar i dodao da penzioneri ne treba da se prijavljuju, te da će isplata početi od 12. juna.

Mi ćemo 15. maja lansirati kampanju koju će voditi Egzit i Bir fest, verujući da oni mogu da pronađu način komunikacije sa mladim ljudima, da im pokažemo da je važno da se vakcinišu i da to nije nešto što čeka samo starije.

Jelena Karleuša
foto: Nikola Anđić

Jelena Karleuša primila "Fajzerovo" cepivo Ovo je veliki uspeh naše države

Pevačica Jelena Karleuša vakcinisala se juče u devet sati u TC "Ušće". - Zbog izuzetnog poštovanja prema zdravstvenim radnicima koji se više od godinu dana krvavo bore da spasu živote naših sugrađana, zbog trudnica koje gube živote, dece koja obolevaju i godinu dana stagnacije čitave planete, ja sam odlučila da iskoristim popularnost na najbolji mogući način. Svi smo mi jedna planeta i ista strana koja se bori protiv ove strašne pandemije, koja je paralizovala čitavu planetu i odnela milione života. Imamo sreću što imamo vakcine i što možemo da biramo. Mene su pitali koju od četiri želim i izabrala sam "fajzer". Ništa nisam osetila, nemam nikakve kontraefekte. Ovo je veliki uspeh naše države i svih nas jer smo među prvima u svetu. Vakcina je nešto što nas vodi ka normalizaciji života - rekla je Karleuša.

(Kurir.rs/ Aleksandra Kocić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track