PREDSTAVNICI IVENT INDUSTRIJE SPREMAJU PREDLOG ZA KRIZNI ŠTAB: Od ovog datuma možemo na koncerte i festivale? Evo koji su uslovi
Foto: Shutterstock

postepeno popuštanje mera

PREDSTAVNICI IVENT INDUSTRIJE SPREMAJU PREDLOG ZA KRIZNI ŠTAB: Od ovog datuma možemo na koncerte i festivale? Evo koji su uslovi

Društvo -

Predsednica Vlade Ana Brnabić razgovarala je danas sa predstavnicima inicijative "Safe Events Serbia" o uslovima održavanja događaja i festivala u skladu sa epidemiološkim merama.

Svi učesnici sastanka saglasni su da je povratak koncerata i manifestacija važan za oporavak muzičke i "ivent" industrije, privrede, ali i normalizaciju života.

Na sastanku je dogovoreno da će sledeće nedelje Kriznom štabu biti iznet konkretan predlog da se od 21. juna, Svetskog dana muzike, omogući održavanje kulturnih manifestacija, koncerata i festivala ukoliko se nastavi trend opadanja broja zaraženih virusom Covid-19, kao i pozitivan trend vakcinacije i imunizacije, te minimum 50 odsto punoletnog stanovništva Srbije do tada bude imunizovano.

- Danas smo razgovarali i o inventima. To je najvažnije za mlade. Ukoliko se nastavi pad broja novozaraženih, ako izađemo iz ove nesigurne situacije, a 50 odsto punoletnih građana bude vakcinisano, moći ćemo od 21. juna da organizujemo veća kolektivna okupljanja - rekao je pokrajinski sekretar za zdravstvo i član Kriznog štaba dr Zoran Gojković posle današnje sednice.

Dodao je i da je priča oko 21. juna, "naravno, povezana je sa maturantima i maturama".

- Kada kažemo 50 odsto vakcinisanih, mislimo samo na građane Srbije. Imamo vremena do 21. juna - naglasio je on.

Dr Gojković je naveo da na današnjoj sednici nije diskutovano o eksperimentalnim koncertima u Beogradu.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track