Najnovije vesti

TAČNO U PONOĆ POČELA PRIJAVA ZA 3.000 I TELEFONOM: Proradio kontakt-centar a ovo je BROJ TELEFONA! Vakcinisani, poziv je BESPLATAN
Foto: Profimedia

ministarstvo finansija

TAČNO U PONOĆ POČELA PRIJAVA ZA 3.000 I TELEFONOM: Proradio kontakt-centar a ovo je BROJ TELEFONA! Vakcinisani, poziv je BESPLATAN

Društvo
10:55h

BEOGRAD - Do sada se u Srbiji za pomoć države od 3.000 dinara za vakcinisane građane elektronskim putem prijavilo 980.000 ljudi, a u ponoć je počeo da radi i kontakt centar za telefonsku prijavu za tu vrstu pomoći, saopštilo je Ministarstvo finansija.

TAČNO U PONOĆ POČELA PRIJAVA ZA VAKCINISANE: U 3 klika do 3.000 dinara

Elektronska prijava na sajtu pmi.trezor.gov.rs počela je 1. juna, a od ponoći će za tu pomoć moći da se prijave vakcinisani građani na broj telefona 0800/100-302.

Poziv je besplatan, a građani će u kontakt centru čuti automatski snimljen glas, koji će ih voditi kroz ceo proces prijave.

ZA 3.000 DINARA MOŽETE SE PRIJAVITI OVDE DO 15. JUNA

Prema Uredbi o podsticajnim merama za imunizaciju i sprečavanje i suzbijanje zarazne bolesti Kovid-19, za pomoć se mogu prijaviti svi državljani Srbije stariji od 16 godina, koji su na teritoriji Srbije, zaključno sa 31. majem, primili makar jednu dozu vakcine, čiju je bezbednost, efikasnost i kvalitet potvrdila Agencija za lekove i medicinska sredstva Srbije i izdala dozvolu za upotrebu leka.

Fiksni Telefon, fiksni telefon
foto: Kurir/SĐP

Takođe, za pomoć od 3.000 dinara se mogu prijavi i oni koji su iskazali interesovanje za imunizaciju preko portala eUprava zaključno sa 31. majem 2021. godine i najmanje jednu dozu te vakcine primili zaključno sa 7. junom 2021. godine.

Korisnici penzije ne treba da se prijavljuju za ovu vrstu novčane podrške, dok za lica u Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija prijavu podnosi Uprava za izvršenje krivičnih sankcija.

Korisnici socijalne pomoći se prijavljuju za 3.000 dinara za vakcinisane građane.

Isplate će biti realizovane po završetku prijave koja traje do 15. juna, a novac će prvo biti uplaćen penzionerima, saopštilo je Ministarstvo finansija.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track