SRPSKI MIGOVI GRME IZNAD CRNOG MORA! Počela velika vojna vežba u Bugarskoj NAŠA PVO PUCA IZ SVOG RASPOLOŽIVOG ORUŽJA (FOTO)
Foto: Vojska Srbije

ministarstvo odbrane

SRPSKI MIGOVI GRME IZNAD CRNOG MORA! Počela velika vojna vežba u Bugarskoj NAŠA PVO PUCA IZ SVOG RASPOLOŽIVOG ORUŽJA (FOTO)

Društvo -

Pripadnici 250. raketne brigade za protivvazduhoplovna dejstva i 204. vazduhoplovne brigade sa pripadnicima Oružanih snaga Bugarske i ove godine realizuju zajedničko bojevo gađanje ciljeva u vazdušnom prostoru na poligonu "Šabla" u Bugarskoj.

Cilj uvežbavanja, koje će trajati 10 dana, a na kome učestvuje oko 120 pripadnika Vojske Srbije, jeste podizanje nivoa sposobnosti jedinica Ratnog vazduhoplovstva i PVO za zaštitu vazdušnog prostora, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

1 / 5 Foto: Vojska Srbije

Na obali Crnog mora, pripadnici 250. raketne brigade izvršiće bojevo gađanje iz raketnih sistema "neva" i "kub" dok će pripadnici 204. vazduhoplovne brigade po ciljevima u vazdušnom prostoru dejstvovati iz aviona MiG-29.

Pripadnike Ratnog vazduhoplovstva i PVO u Bugarskoj je dočekala kiša i neuobičajeno hladno vreme za ovo doba godine, ali ih to nije sprečilo da već prvog dana, nakon dizanja zastava dveju zemalja, sa kolegama započnu pripreme za predstojeće gađanje.

Za pripadnike raketnih jedinica i lovačke avijacije bojevo gađanje, kad se borbene posluge i pojedinci nalaze u situacijama najsličnijim borbenim dejstvima, od neprocenjivog je značaja i predstavlja logičan nastavak obuke koja se realizuje u zemlji.

Pripadnici Ratnog vazduhoplovstva i PVO uspešno su na crnomorskom poligonu bugarske armije izvodili gađanja 2010, 2011, 2013, 2017. i 2019. godine, podseća se u saopštenju.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track