Najnovije vesti

GAVRILO JE DOBIO NAJSKUPLJI LEK NA SVETU, KURIRU SE IZ BUDIMPEŠTE JAVILA NJEGOVA MAMA: Sve je u Božjim rukama, iskušenje je veliko
Gavrilo Đurđević, Foto: Printscreen/Facebook/Za Gavrilovu pobedu

SJAJNA VEST

GAVRILO JE DOBIO NAJSKUPLJI LEK NA SVETU, KURIRU SE IZ BUDIMPEŠTE JAVILA NJEGOVA MAMA: Sve je u Božjim rukama, iskušenje je veliko

Društvo
13:22h

Gavrilo Đurđević je primio Zolegnsmu, a njegova mama Nevena za Kurir kaže da se veruje u efekat leka

Gavrilo Đurđević, osmomesečna beba koja boluje od spinalne mišićne atrofije tip 1, primio je danas Zolgensmu u bolnici u Budimpšeti.

Iz te bolnice za Kurir se javila njegova mama, koja nije mogla da sakrije sreću.

- Nestao nam je veliki teret sa srca... Srećni smo jer znamo da smo za naše dete uradili sve što je bilo do nas, ostalo je Božja volja. Nadamo se i verujemo u što bolji efekat leka i da će Gavrilo imati lepo i srećno detinjstvo - rekla je Gavrilova mama Nevena za Kurir.

Na slikama maog Gavrila u bolničkom krevetiću vide se ikone, što pokazuje da su u celu priču sa lečenjem njegovi roditelji krenuli sa velikom verom u Boga.

- Mi smo i pre ovog iskušenja bili u veri. Nedeljom i praznicima smo išli na liturgije. Mi smo od početka na Gavrilovu bolest gledali kao na veliko iskušenje iz koga na kraju može proizići samo nešto dobro. Verujemo da smo, iz Bogu poznatih razloga kroz sve ovo morali da prođemo. Od saznavanja dijagnoze grupa verujućih ljudi svakodnevno pročita pet puta ceo Psaltir za Gavrilovo zdravlje. U Molitvama je svih naših velikih duhovnika i sveštenika. U nedelju smo ga pričestili u hramu sv. Đorđa ovde u Budimpešti. Mi verujemo da uz Božju pomoć i vredan rad i trud sa Gavrilom dobri rezultati će biti neizostavni.

Gavrilo, Gavrilo Đurđević, zolngesma
foto: Facebook Printscreen

Podsećanja radi, Gaša je rođen kao zdrava beba u Kragujevcu, ali su roditelji ubrzo primetili da slabo pomera ručice. Ispostavilo se da ima opaku bolest - SMA, a on je još jedna beba koja je Srbiju podigla na noge. Novac za njegovo lečenje sakupljen je krajem maja, u poslednji čas.

Ministarstvo zdravlja je 24. maja obavestilo javnost da su nakon razgovora predsednika Republike Srbije sa predstavnicima Ministarstva zdravlja, obezbeđena nedostajuća sredstva za lečenje malog Gavrila koji boluje od spinalne mišićne atrofije.

Mai Gavrilo Đurđević već sutradan krenuo je put klinike.

Gavrilo Đurđević iz Kragujevca boluje od retke i progresivne neuromišićne bolesti spinalne atrofije tip 1, a nadu za izlečenje davala je jedino nova i skupa genska terapija za koju je bilo potrebno 2,4 miliona evra, a koja je sakupljena raznim festovalima, donacijama, humanitarnim akcijama.

Kurir.rs / Suzana Trajković

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track