Najnovije vesti

DAN MINISTARSTVA UNUTRAŠNJIH POSLOVA: Svečani defile u centru prestonice
Foto: Tanjug/Tara Radovanović

parada

DAN MINISTARSTVA UNUTRAŠNJIH POSLOVA: Svečani defile u centru prestonice

Društvo
17:09h

U okviru obeležavanja Dana Ministarstva unutrašnjih poslova i Dana policije, danas je u Knez Mihailovoj ulici u Beogradu održan svečani defile konjanika Policijske brigade, Orkestra policije i pripadnika MUP-a različitih organizacionih jedinica.

Defile je izazvao veliku pažnju prolaznika u glavnoj pešačkoj ulici, koji su manifestaciju sinimali fotografisali telefonima.

Najveće oduševljenje bilo je kod najmlađih kojima su posebno bili interesantni pripadnici konjičke brigade.

Dan policije
foto: Tanjug/Tara Radovanović

Pre defilea, na Kalemegdanu je održan taktičko-tehnički zbor na kome su pripadnici MUP-a prikazali veštine, opremu i vozila koja koriste u radu.

Na štandovima koji su tim povodom postavljeni na Kalemegdanu građani su mogli da saznaju ono što ih interesuje o načinu rada policije, upoznaju se sa opremom koju policija koristi, ali i isprobaju vozila policijskih jedinica.

Program je posebno bio prilagođen najmlađima koji su, kroz druženje s policajcima i igru, mogli da saznaju nešto više o čuvarima reda i mira i njihovom radu.

Dan policije
foto: Tanjug/Tara Radovanović

Tako je deci posebno interesantno bilo penjanje uz veštačku stenu, ali i prelazak između dva užeta - metod koji policija koristi u situacijama kada ne postoji mogućost savladavanja prepreka, prirodnih ili veštačkih.

Kako je najavljeno, centralna manifestacija povodom Dana Ministarstva unutrašnjih poslova i Dana policije biće održana sutra na platou ispred Palate Srbija, a prisustvovaće joj i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Dan policije
foto: Tanjug/Tara Radovanović

Tada će svečano položiti zakletvu 1.337 pripadnika MUP-a, koji su primljeni u radni odnos u poslednjih godinu dana.

Dan Ministarstva unutrašnjih poslova i Dan policije obeležava se u znak sećanja na 1862. godinu, kada je srpska Žandarmerija na praznik Duhove odigrala presudnu ulogu u sukobima kod beogradske Čukur česme, kao i tokom turskog bombardovanja Beograda narednog dana.

Kurir.rs/tanjug

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track