01:59

MANIJACI NAPADAJU USRED BELA DANA! Iz Centra za bezbednost savetuju: Žene, nosite suzavac i elektrošokove!

KURIR TELEVIZIJA

MANIJACI NAPADAJU USRED BELA DANA! Iz Centra za bezbednost savetuju: Žene, nosite suzavac i elektrošokove!

Društvo -

Manijaci se ne libe da napadaju žene u sred centra grada i u sred bela dana. To se upravo dogodilo u jednom kafiću kada je manijak konobarici i vlasnikovoj supruzi pokazivao polni organ i pokušao da ih napadne.

- Ja sam odmah reagovao, izbacio ga iz lokala, on mi je rekao da je Bog, da je Isus, da je Božji sin, tako da sam ja morao da ga držim dok je žena išla u policiju. Čak smo našli tu i neki pajser, on je devojku čekao da je vodi na Dunav, ona ništa nije znala, nije smela da izađe - kaže Nikola Jovanović, vlasnik kafića.

Manijak
foto: Kurir televizija

Najvažnije je da žrtve napada zapamte barem neke detalje izgleda manijaka da bi policija mogla da reaguje, kažu stručnjaci. Vrlo je važno i da ih strah ne parališe već da u odbrani iskoriste neki predmet koji u tom trenutku imaju poput dezodoransa, kišobrana i slično.

- Mi savetujemo da nose suzavac i da nose uređaj za izazivanje elektrošokova to su stvari koje su dozvoljene - kaže Stevan Đokić iz Centra za bezbednost.

Manijak
foto: Kurir televizija

Od pre četiri godine kod nas postoji krivično delo seksualnog uznemiravanje koje je javnost čak u početku ismevala

- Bilo je da momci više nikada neće moći da se udvaraju devojkama zato što sada postoji krivično seksualno uznemiravanje, ali ono sada daje mogućnost da osobe koje rade ovakvu vrstu uznemiravanja i proganjanja da se zaustave odmah na početku - kaže Vanja Macanović iz Autonomnog ženskog centra.

Manijak
foto: Kurir televizija

Žrtve napada manijaka mogu preživeti velike traume i zato je važna preporuka da poraže stručnu pomoć, psihologa, psihoterapeuta ili psihijatra.

Kurir.rs

OVDE MOŽETE GLEDATI UŽIVO KURIR TELEVIZIJU

Bonus video:

04:18

OPREZ! VISOKE TEMPERATURE DOVODE DO POVEĆANOG RIZIKA OD POŽARA! Evo kako da ga sprečite!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track