STRAŠNO! TRUDNICA SA RIZIČNOM TRUDNOĆOM DOBILA ZA DORUČAK BUĐAVU HRANU: Odmah se oglasili iz UKC Kragujevac gde je u porodilištu
Foto: Printscreen/Facebook Centar za mame

skandalozno

STRAŠNO! TRUDNICA SA RIZIČNOM TRUDNOĆOM DOBILA ZA DORUČAK BUĐAVU HRANU: Odmah se oglasili iz UKC Kragujevac gde je u porodilištu

Društvo -

Na Fejsbuk stranici "Centar za mame" pojavila su se fotografije buđavog peciva, koje je navodno bilo dato trudnici sa rizičnom trudnoćom u bolnici u Kragujevcu, za doručak. Kako su nakon toga saopštili iz UKC Kragujevac, ugovor za dobavljačem hrane, ekspresno je ukinut.

- Jedna buduća mama nam je poslala fotografije doručka za trudnice sa rizičnom trudnoćom iz bolnice u Kragujevcu. Nadamo se da je ovo izuzetak a ne pravilo i da će nadležni da se potrude da uspostave standarde dostojne čoveka i da ih održavaju - napisano je na ovoj Fejsbuk stranici.

Sa druge strane oglasio se u UKC Kragujevac.

- S obrzirom na incident koji se dogodio sa pecivom dobavljača koji ima potpisan Ugovor sa Univerzitetskim kliničkim centrom Kragujevac i sa kojim do sada nije bilo problema u nabavci, nakon neželjenog događaja od 26. juna 2021. godine, obaveštavamo javnost da je dobavljač za hleb i peciva učinio težu povredu ugovorne obaveze - piše u saopštenju UKC Kragujevac.

Oni su dodali da je UKC Kragujevac odmah raskinuo pomenuti Ugovor sa dobavljačem hleba i peciva. Takođe će u svemu biti primenjen institut negativnih referenci u smislu odredaba Zakona o Javnim nabavkama.

- Napominjemo da dostavljeni proizvodi nisu uticali nazdravlje pacijenta UKC Kragujevac - saopšteno je iz bolnice u Kragujevcu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track