02:41

POVUČENA SREDSTVA IZ MUČILIŠTA ZA PSE VUČJAK

KURIR TELEVIZIJA

POVUČENA SREDSTVA IZ MUČILIŠTA ZA PSE "VUČJAK": Advokat Levijatana obelodanila novine o jezivom slučaju iz Kragujevca

Društvo -

D.G. vlasnik azila za pse "Vučjak" iz Kragujevca uhapšen je 17. juna zbog sumnje da je svesno i namerno ubijao, mučio, zanemarivao i zlostavljao pse koji su mu bili povereni na staranje u azilu za obuku pasa, što je zabeleženo i na video snimku objavljenom na stranici Levijatana.

Advokat ove Fondacije Aleksandra Ilić za Kurir televiziju je izjavila da je činjenica da je "Vučjak" dobijao ogromna sredstva, a da su istovremeno životinj umirale od gladi.

"Nadležnoi organi proveravaju koliki je taj novac, mi imamo saznanja da je deo tog novca blokiran. Što bih ja volela je da akcenat bude na psima i pored tolikog novca koji je bio u opticaju, a koliko tačno, utvrdiće nadležni organa", navela je ona.

Povodom informacije da je D.G. određen pritvor do 30 dana, a da je pušten odmah posle 17 dana, Ilićeva je objasnila da okrivljeni nije pušten na slobodu, već da se brani sa slobode.

Ona je dodala da su MUP, tužilaštvo i sud odradili svoj posao.

"Sud je doneo odluku o pritvoru, ne ni MUP, Tužilaštvo ili Levijata, već sudija za prethodni postupak. Oni su se na tu odluku žalili i veće suda je odbilo. Određen je pritvor do 30 dana, radi saslušanja svedoka, da se ne bi uticalo na njih, okrivljeni je pušten da se brani sa slobode", ispričala je advokat.

(Kurir.rs)

Bonus video:

03:25

Pogledajte ujed čoveka na psu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track