174 srpskih turista prevareno za avion u Hurgadi

Turisti stižu u 4 ujutru

174 srpskih turista prevareno za avion u Hurgadi

Društvo -
Turistička agencija "Triniti", koja je potpisala ugovor o čarter letu sa egipatskom kompanijom "Er Kairo" nije izmirila dugovanja pa avion nije poleteo. Neplaćeni i hoteli

HURGADA, BEOGRAD - Putnici više turističkih agencija stići će iz egipatske Hurgade u Beograd u 4 sata ujutru, iako zakupac aviona agencija "Triniti" nije platila Er Kairu da ih preveze, izjavio je večeras vlasnik beogradske agencije S. A. B. Stevan Budžić.

"Čekiranje putnika je u toku, avion poleće u 01.00 i sleteće u Beograd u 04.00 sata. U 05.00 poleće sa novim turistima za Hurgadu", kazao je Bužić agenciji Beta, navodeći precizne podatke nakon ranije najave da će avion iz egipatskog letovališta poleteti u 22.30. Budžić je rekao da komunikaciju sa Egiptom i rešavanje problema otežava i Bajram. On je dodao da je su vlasnici agencija koje su bile podzakupci aviona, svojim garancijama omogućile da se sva 174 putnika večeras i sutra vrate iz Egipta.

"Oko 17 sati smo saznali da je agencija "Triniti" koja je zakupila avion bankrotirala i da nije platila čarter Er Kairu kako bi se prevezli i njihovi i naši turisti", kazao je Budžić. Agencije su solidarno platile troškove kako bi se problem rešio, a potom će biti aktivirana polisa agencije "Triniti" kojom će se delom naplatiti, kazao je on. "Kao podzakupci aviona koji je vozio putnike od Beograda do Hurgade, prezueli smo na sebe obavezu da omogućimo da se svih 500 putnika vrati iz egipatskog letovališta kao i da putnici koji su uplatili letovanje odu u Egipat", kazao je Budžić.

Prema njegovim rečima nadležni u Er Kairu su rekli da će poleteti samo ako dobiju čvrste garancije da će novac biti uplaćen, što je i učinjeno. Na aerodromu u egipatskom letovalištu Hurgadi od jutros su 174 putnika iz Srbije čekala da se vrate u zemlju, pošto turistička agencija "Triniti", koja je potpisala ugovor o čarter letu sa egipatskom kompanijom "Er Kairo", nije izmirila dugovanja, Na aerodromu u Hurgadi ne čekaju samo putnici te, već i nekoliko drugih agencija koje su platile troškove prevoza, ali kako je "Triniti" nosilac čartera i zakupac aviona, i njihovi putnici čekaju na aerodromu.

Prema rečima Stevana Budžića, vlasnici agencija čiji su putnici u Egiptu, a koje su bile podzakupci aviona koji je zakupila agencija "Triniti", upravo su saznali da postoji problem i sa plaćanjem hotelskog smeštaj. "Sad smo saznali da predstavnik Triniti agencije nije platio ni mnoge hotele u Hurgadi, a ne samo avioprevoz", rekao je Budžić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja