MAJA GOJKOVIĆ: Utvrditi na šta je potoršen ogroman novac prilikom obnove muzeja u Jagodini i prostora u Beton hali
Foto: Ana Paunković

potrebna revizija

MAJA GOJKOVIĆ: Utvrditi na šta je potoršen ogroman novac prilikom obnove muzeja u Jagodini i prostora u Beton hali

Društvo -

BEOGRAD - Ministarka kulture Srbije Maja Gojković izjavila je danas da je neophodna revizija rashoda njeng ministarstva kulture i informisanja i da je potrebno utvrditi na šta su otišle "stotine miliona dinara" u slučajevima rekonstrukcije Muzeja naivne i marginalne umetnosti u Jagodini i "nedefinisanog prostora" u ugostiteljskoj "Beton-hali" u Beogradu.

Ministarstv o je prenelo da je Gojković tokom posete Muzeju u Jagodini čija se zgrada rekonstruiše danas rekla da "tu ima mnogo dobrih vesti, ali i problema u radu te ustanove (muzeja)", te se mora izvršiti revizija uloženih sredstava.

"Oko 339 miliona dinara je predviđeno za čitavu obnovu i rekonstrukciju, do sada je mnogo uloženo, kao i 300.000 evra za nedefinisani prostor u 'Beton-hali' u Beogradu, koji za sada nije profunkcionisao i ne možemo da uđemo u trag na šta su sredstva tačno utrošena", rekla je Gojković.

Ona je rekla da već duže vreme postoje interne revizije Ministarstva, da se nada da će sve biti u redu, "ali da bismo i dalje vršili finansiranje, moramo da podvučemo crtu i da vidimo na čemu se nalazimo".

(Kurir.rs/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track