ODLUKA SRPSKE BOLNICE IZAZVALA BURU: Nevakcinisani pacijenti obavezno da PRIME CEPIVO dok su hospitalizovani
Foto: Zorana Jevtić

kovid

ODLUKA SRPSKE BOLNICE IZAZVALA BURU: Nevakcinisani pacijenti obavezno da PRIME CEPIVO dok su hospitalizovani

Društvo -

Zdravstvene ustanove u Srbiji, osim što uvode da zaposleni u njima ne mogu da se vrate sa odmora na posao bez negativnog PCR testa urađenog o svom trošku ukoliko nisu vakcinisani, polako uvode i to da bi u njima trebalo da budu hospitalizovani pacijenti koji su imunizovani protiv kovida-19 ili da se bar vakcinišu dok su u njemu.

Takvu odluku dobili su zaposleni u Opštoj bolnici u Pančevu. Odluku je potpisao direktor Slobodan Ovuka, a dostavljena je zaposlenima elektronskim putem.

- Nevaksinicano osoblje Opšte bolnice Pančevo nakon odsustvovanja sa posla ne može započeti rad bez negativnog PCR testa (o svom trošku) koji ne sme biti stariji od 48 sati - navodi se u odluci.

Kada je reč o pacijentima u istoj odluci piše:

- Pacijenti koji se leče u stacionarnim uslovima, ukoliko nisu prethodno imunizovani na SARS-CoV-2, potrebno je da u toku trajanja hospitalizacije obavezno budu vakcinisani protiv kovida-19.

Poslednji pasus odluke je u narodu protumačen da niko neće moći da se leči ukoliko nije vakcinisan, međutim, direktor Opšte bolnice u Pančevu dr Slobodan Ovuka kaže da to uopšte ne znači to.

- Naravno da nismo uveli da ne mogu da se leče nevakcinisani - kaže Ovuka.

Direktor objašnjava da nikome neće biti uskraćeno lečenje i da će zaposleni u ovoj zdravstvenoj ustanovi svoj posao nastaviti da obavljaju odgovorno kao i do sada. Kako kaže, ako pacijent odbije da se vakciniše, to će biti evidentirano, ali njemu niko neće uskratiti lečenje, odnosno niko ga neće izbaciti iz bolnice.

(Kurir.rs/Telegraf)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track