SANDRA BOŽIĆ: REM će raditi u punom sastavu i pre svega nezavisno odlučivati
Foto: Kurir

sednica

SANDRA BOŽIĆ: REM će raditi u punom sastavu i pre svega nezavisno odlučivati

Društvo -

BEOGRAD - Skupština Srbije u popodnevnom delu sednice počela je raspravu o izboru člana Saveta REM-a, a kandidati su Božidar Zečević i Stanko Crnobrnja.

Predsednica Odbora za kulturu i informisanje Sandra Božić rekla je da će Savet REM koji ima devet članova, posle današnjeg izbora jednog člana, raditi u punom sastavu i pre svega nezavisno odlučivati o svom delokrugu rada.

Ona je podsetila da je jedan od osnovnih zadataka REM-a da unapređuje kvalitet i raznovrsnost usluga elektronskih medija, da zaštiti razvoj slobode mišljenja i izražavanja u cilju zaštite interesa javnosti u ovoj oblasti kao i zaštite korisnika usluga elektronskih medija, istakla je Božić.

Ona je podsetila da su u decembru prošle godine izabarna tri člana Saveta REM-a. Božić je kazala da su na sednici Odbora za kulturu i informisanje obavljeni razgovori sa kandidatima, navodeći da i Stanko Crnobrnja i Božidar Zečević imaju iskustva u radu i da su u pitanju nijanse ko je bolji predlog od njih dvojice.

Ona je navela da je na mnogo načina dokazano da je REM nezavisan, navodeći da su ispoštovana inicijativa u međustranačkom dijalogu, te da su izabrani profesionalci. Kaže da to dokazuje i sama raznovrsnost mišljenja u samom Savetu REM-a.

Božić je kazala da bi Dragan Đilas, Marinika Tepić, a sve češće i Vuk Jeremić, da slobodu govora zamene rušenjem televizija i podsetila da je lider Narodne stranke nedavno izjavio da će ukoliko dođe na vlast srušiti zgradu Pinka.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track