SAMO HOĆU DA UZMEM ALBUME SA SLIKAMA DETETA! Stanari urušene zgrade u Vidovdanskoj u PETAK MOGU DA POKUPE NAJOSNOVNIJE STVARI
Foto: Suzana Trajković

MUKA ŽIVA!

SAMO HOĆU DA UZMEM ALBUME SA SLIKAMA DETETA! Stanari urušene zgrade u Vidovdanskoj u PETAK MOGU DA POKUPE NAJOSNOVNIJE STVARI

Društvo -

Stanari Vidovdanske ulice imaće po pola sata da pokupe svoje stvari

Stanari urušene zgrade u Vidovdanskoj 2a moći će u petak da uđu u svoje stanove na kratko i pokupe najosnovnije stvari!

Naime, Građevinski fakultet završio je procenu bezbednosti i rizika, tako da su stručnjaci dali zeleno svetlo da stanari nakratko uđu u delove stana gde je bezbedno, bez zadržavanja i uzmu dokumenta i neophodne stvari.

Vidovdanska, urušena zgrada, Stefan Hinić
foto: Kurir/S. T.

Tamo gde je moguće, oni će ući stepeništem, a u nepristupačnim delovima pomoć će im pružiti vatrogasci.

Novica Stanimirović, predsednik skupštine stanara urušene zgrade u Vidovdanskoj ulici na Vračaru potvrdio je za Kurir da će u petak uspeti da isele svoje najosnovnije stvari.

zgrada, Vračar, Vidovdanska ulica, urušavanje
foto: Kurir televizija

- Detalje još ne znamo, ali znamo da ćemo u petak moći da uđemo u stanove na pola sata i pokupimo svoje najosnovnije stvari. Prvo što ću uzeti su albumi sa slikama deteta, pa dokumenta. Skupićemo šta stignemo. U stan ćemo ući i supruga i ja, jer dozvoljavaju da uđu po dva člana porodice u stan - rekao je Stanimirović kratko za Kurir.

Podsećanja radi, 16. jula stanari zgrade u Vidovdanskoj 2a na Vračaru u sekundi su završili na ulici jer je kuća počela da se urušava. Grad im je odmah obezbedio smeštaj i oni su smešteni u hotelu Slavija.

zgrada, urušena zgrada, Vračar, Vidovdanska ulica
foto: Zorana Jevtić

Urušena zgrada u Vidovdanskoj 2a biće srušena u potpunosti, a Grad Beograd će oštećenim stanarima izgraditi novu zgradu i dati im stanove iste kvadrature, obećao je Goran Vesić.

Kurir.rs / Suzana Trajković

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track