PRVI PUT U SRBIJI EVROPSKO PRVENSTVO U PLANINSKOM BICIKLIZMU: Novi Sad ovogodišnji domaćin! (Video)
Foto: Promo

PRVI PUT U SRBIJI EVROPSKO PRVENSTVO U PLANINSKOM BICIKLIZMU: Novi Sad ovogodišnji domaćin! (Video)

Srbija -

Na veliku radost svih ljubitelja ovog sporta Novi Sad će po prvi put u istoriji biti domaćin Evropskog prvenstva u planinskom biciklizmu, a Srbija će time postati prva zemlja u regionu koja je dobila priliku da organizuje ovo značajno sportsko takmičenje. Evropsko prvenstvo biće održano od 12. do 15. avgusta, a staza na kojoj će se takmičiti preko 500 takmičara iz 44 evropske zemlje, nalazi se na Petrovaradinskoj tvrđavi, što ovo takmičenje čini jedinstvenim u odnosu na druga koja se mahom održavaju na planinama i u šumama.

“Zahvaljujući biciklističkom klubu “Novi Sad”, koji godinama održava trke na Petrovaradinskoj tvrđavi i svakako zahvaljujući Gradu Novom Sadu uspeli smo da pokrenemo ovaj projekat organizacije Evropskog prvenstva i na neki način da privučemo njihovu pažnju i podršku kako bi uspeli sve ovo da realizujemo”- rekla je PR biciklističkog kluba “Novi Sad” Milica Rakić.

Novi Sad
foto: Promo

Prvenstvo u planinskom biciklizmu je sportski događaj namenjen svima, kako sportistima i ljubiteljima biciklizma, tako i porodicama sa decom, mladima, ali i starijim sugrađanima. Ulaz na tvrđavu za sve zainteresovane građane koji žele da prate trke će biti slobodan i svi će moći da osete adrenalin i otkriju na koji način planinski biciklizam pomera lične granice i budi zdrav sportski duh.

Novi Sad
foto: Promo

“Na prvenstvu ćemo imati 6 kategorija u kojima će se takmičiti takmičari iz Evrope. To podrazumeva između 500 i 800 elitnih biciklista iz čak 44 evropske zemlje. Ono što je zanimljivo jeste da će naši Novosađani i svi posetioci moći tik uz takmičare da prate ovo Evropsko prvenstvo, da ih bodre, navijaju i na neki način da proživljavaju ovu stazu i adrenalin koji oni osećaju tokom vožnje” -dodala je Milica Rakić.

Kako Milica ističe, s ciljem zagrejavanja Novosađana za prvenstvo i isprobavanja staza, u subotu 31. jula na Petrovaradinskoj tvrđavi biće održano takmičenje “Capriolo bajs hunt”, a najbolje učesnike očekuju vredne nagrade.

Novi Sad
foto: Promo

“To je takmičenje na Petrovaradinskoj tvrđavi gde će biti uključeni svi naši Novosađani i prijave su otvorene do 29. jula tako da će svi Novosađani moći ovde da pristupe i kako da kažem, na neki način da se zagreju zajedno sa nama za Evropsko prvenstvo. Takođe prilikom takmičenja moći će da osvoje vredne nagrade, kao što su Capriolo bajs, Jason naočare i mnoge druge vredne nagrade.”

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track