01:51

ZABRINJAVAJUĆE: Brojke rastu, delta soj preti, a građani SVE MANJE NOSE MASKE!

KURIR TELEVIZIJA

ZABRINJAVAJUĆE: Brojke rastu, delta soj preti, a građani SVE MANJE NOSE MASKE!

Društvo -

Iako je broj zaraženih tokom juna i jula bio u blagom padu građani su se opustili, pa tako možemo da vidimo sve manji broj onih koji nose maske u gradskom prevozu.

Maske
foto: Kurir Televizija

Pandemija traje skoro dve godine, visoke temperature i leto kao najopuštenije doba razumljivi su razlozi, ali ne i prihvatljivi argumenti.

Maske
foto: Kurir Televizija

- Ljudi više ne mogu da izdrže, žele da odu negde da se odmori i da se ponašaju slobodno bez ograničenja, ja razumem te ljude i njihove potrebe, međutim još uvek mora da se nosi maska. Zato je najbolje staviti masku da ona s jedne strane ne dozvoli nama da izbacujemo virus ili ne dozvoljava da primimo virus i štiti nas od virusa koji je u vazduhu i štiti okolinu, ako smo mi zaraženi, ne štirimo virus drugima - rekao je epidemiolog Radmilo Petrović.

Maske
foto: Kurir Televizija

Epidemiološke mere su se često menjale, ali nošenje maske kao osnovna mera je uvek ostala. Nakon pojave novog delta soja stručnjaci upozoravaju da se virus ne predaje i da će nam zadati novi udarac, da moramo da se štitimo noseći maske, ali kao najvežniju meru ističu vakcinaciju.

Bonus video:

03:23

DOKTOR MASERATI O DELTA SOJU KORONA VIRUSA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track