MANASTIR HILANDAR UGOSTIO BILJANU ČEKIĆ: Mlada glumica sa porodicom sedam dana na Zlatiboru
Foto: Pritnscreen

proslavila se ulogom dare iz jasenovca

MANASTIR HILANDAR UGOSTIO BILJANU ČEKIĆ: Mlada glumica sa porodicom sedam dana na Zlatiboru

Društvo -

Manastir Hilandar omogućio je Biljani Čekić, koja je glumila u filmu "Dara iz Jasenovca", i njenoj porodici sedmodnevni odmor na Zlatiboru. Sa Biljanom su i njen otac Radovan, sestra Dajana i brat Stefan.

"Proveo sam dan sa porodicom Biljane Čekić. Posle stipendije, poklonili smo joj i sedmodnevni boravak na Zlatiboru uz pomoć Opštine Čajetina. Velika je čast imate ovakve prijatelje", rekao je poverenik tog manastira Miloš Stojković.

Inače, mladoj glumici Biljani Čekić, koja je igrala lik devojčice Dare Ilić u filmu "Dara iz Jasenovca", uručena je stipendija Zadužbine Hilandar koju će dobijati do završetka školovanja.

Manastir Hilandar je ovim gestom želeo da oda priznanje i izrazi zahvalnost Biljani Čekić na upečatljivoj ulozi male Dare, navodi se u saopštenju zadužbine.

"Ona je svojom potresnom ulogom doprinela da se stradanju Srba, Jevreja i Roma, a posebno dece, u ustaškim logorima smrti, konačno upoznaju i oni koji do sada o tome ništa nisu znali ili su preko te činjenice olako prelazili. Bratstvo Hilandara se nada da će stipendija pomoći Biljani da se uspešno školuje i da prebrodi sve teškoće sa kojima se danas ona, njena porodica i srpski narod koji živi na stradalnom području Kozarske Dubice, susreću", piše u saopštenju.

(Kurir.rs/centralmedia.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track