NAREDNIH DANA PRIJATNE TEMPERATURE: Izuzetno toplo samo u ovom delu Srbije, na snazi meteo alarm! Evo gde će danas biti najtoplije
Foto: Zorana Jevtić

rhmz

NAREDNIH DANA PRIJATNE TEMPERATURE: Izuzetno toplo samo u ovom delu Srbije, na snazi meteo alarm! Evo gde će danas biti najtoplije

Društvo -

Na jugu i istoku Srbije danas manji pad maksimalnih temperatura u odnosu na prethodne dane na vrednosti od 32 do 35 stepeni, ali se očekuje da već u sredu ponovo pređu 35 stepeni, a u četvrtak lokalno dostignu i 38 stepeni, najavio je RHMZ.

meteo
foto: Printscreen RHMZ

Na severu i zapadu Srbije maksimalna temperatura biće niža.

U većem delu Srbije danas će biti pretežno sunčano, a na jugu i jugozapadu popodne je moguća kiša ili pljuskovi sa grmljavinom.

Vetar će biti slab, promenljiv. Jutarnja temperatura kretaće se od 15 do 21, a najviša dnevna od 29 na severu do 35 stepeni Celzijusa na jugoistoku zemlje.

U Beogradu će biti pretežno sunčano sa slabim vetrom. Jutarnja temperatura biće oko 19, a najviša dnevna oko 30 stepeni Celzijusa.

Zbog visokih temperatura u Srbiji danas je upaljen narandžasti meteo alarm na području jugoistočne Srbije.

vrućina, RHMZ
foto: Zorana Jevtić

Kada je reč o UV indeksu, u većem delu Srbije je u kategoroji visoka opasnost i označen je brojevima sedam i šest.

meteo
foto: Printscreen RHMZ

Prema prognozi RHMZ, danas će natoplije biti u Nišu, Negotinu i Prištini, gde se očekuje 33 stepena.

meteo
foto: Printscreen RHMZ

U sredu pretežno sunčano i toplo, na jugu i istoku i veoma toplo. U četvrtak i petak promenljivo oblačno mestimično sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Za dane vikenda pretežno sunčano, a zatim nestabilno, mestimično sa kišom, pljuskovima i grmljavinom.

Očekivane relativno povolјne biometeorološke prilike i termički uslovi mogu doprineti smanjenju tegoba kod svih hroničnih bolesnika, izuzev srčanih. Od meteoropatskih reakcija moguće su nesanica, nervoza i uznemirenost u blagoj formi.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track