KURIR TELEVIZIJA

VAKCINISANA DECA U ŠKOLI, NEVAKCINISANA ONLINE! Evo šta kažu roditelji i nastavnici

Društvo -

Broj zaraženih koronavirusom ponovo je sve veći, što zabrinjava roditelje s obzirom na to da se bliži početak školske godine. A novo pravilo od septembra moglo bi da glasi - deca starija od 12 godina koja su primila vakcinu nastavu pohađaju redovno, a ona koja se nisu vakcinisala moraju na onlajn nastavu!

U anketi Kurir televizije na pitanje da li bi decu vakcinisali kada bi jedino tako mogli da idu u školu, roditelji sležu ramenima.

"To je veoma teško pitanje. Ne znam kako bih vam iskreno u ovom momentu odgovorio na to. Ne znam, zaista ne znam. Ja se jesam vakcinisao i supruga se vakcinisala. Ipak, moje dete lično nije zadovoljno onlajn nastavom, konkretno nije zadovoljna znanjem koje je dobijala na onlajn nastavi", navodi jedan od roditelja.

Onlajn nastavom nisu zadovoljni ni nastavnici, pre svega jer smatraju da živu reč ništa ne može da zameni i da je nastava na daljinu nužno zlo.

Milan Krstić, direktor OŠ Pavle Savić kaže da su nastavnici u jednom trenutku bili pred pucanjem, jer su mnoge kolege obolele, pa su oni koji su ostali da rade bili preopterećeni poslom. "Samo u drugom polugodištu 30 zaposlenih je bilo bolesno. I tu su sad tehničke nemogućnosti. Neki roditelji su imali laptopove, neki nisu", rekao je Krstić. Epidemiolog Predrag Kon, da podsetimo, tvrdi da pravljenje kolektiva u kom se mešaju vakcinisani i nevakcinisani nije dobro rešenje.

"Virusu se tako, praktično, ostavlja motor da živi koliko god hoće. Ne možete da ostavljate zajedno zaštićene i nezaštićene, ali odluku mora da donese Ministarstvo prosvete", poručio je Kon i dodao da je svega par hiljada od gotovo 600.000 dece kojima se preporučuje vakcinacija, primilo cepivo. Zato je potreban sistem koji bi omogućio redovnu nastavu i sprečio dalje zaražavanje.

(Kurir.rs)

Bonus video:

03:15

DR RADMILO PETROVIĆ, EPIDEMIOLOG: Slažem se da trebaju i mlađa deca od 12 godina da se vakcinišu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track