Gori 100 hektara šume između Leposavića i Novog Pazara

Gori 100 hektara šume između Leposavića i Novog Pazara

Društvo -
Šuma je počela da gori u subotu, a meštani i radnici civilne zaštite bezuspešno je gase četiri dana. Mala verovatnoća da će bez pomoći helikoptera biti ugašen požar

LEPOSAVIĆ - Na području kosovske planine Rogotne u blizini sela Duboka, Crvena i Bare i administrativne linije između Leposavića i Novog Pazara u centralnoj Srbiji, gori oko 100 hektara šume, izjavio je član opštinskog veća Leposavića Zoran Milojević.

Milojević, koji je sa građanima na terenu, rekao je da je šuma počela da gori u subotu, da je meštani i radnici civilne zaštite bezuspešno gase četiri dana, i da je mala verovatnoća da će bez pomoći helikoptera biti ugašen.

On je dodao da su predstavnici opštine obavestili nadležne u Kforu da im je potrebna pomoć u gašenju požara ali da odgovor nisu dobili.

"Obavestili smo i nadležne u Beogradu i Novom Pazaru i očekujemo da ćemo ujutru, kada budemo nastavili intenzivno gašenje, požar i lokalizovati", rekao je Milojević.

On je dodao da za sada nisu ugrožene kuće u blizini mesta gde gori šuma, ali ako se vatra bude širila i ne bude brzo ugašena, situacija na terenu može biti ozbiljna. Prema njegovim rečima, teren je nepristupačan i može mu se prići samo terenskim vozilima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track