MINISTAR VULIN ZA KURIR: Ne smemo da dopustimo da se raspravlja o tome da li će se u školama u Srbiji puštati himna države Srbije
Foto: Nemanja Nikolić

Reagovanje

MINISTAR VULIN ZA KURIR: Ne smemo da dopustimo da se raspravlja o tome da li će se u školama u Srbiji puštati himna države Srbije

Društvo -

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin povodom skandala u Novom Pazaru u Osnovnoj školi "Rifat Burdžević Tršo", gde je učiteljica Adela Karaahmetović Melajac đacima prvacima na početku školske godine umesto zvanične državne himne "Bože pravde" navodno pustila takozvanu himnu Bošnjaka, rekao je za Kurir da ovo što se desilo u Raškoj oblasti je apsolutno neprihvatljivo, ali da je čak važnije od toga to što mi uopšte dopuštamo da se raspravlja o tome da li će se u školi države Srbije puštati himna države Srbije.

Novi Pazar, Adela Karaahmetovic Melajac, OŠ Rifat Burdžević Tršo
foto: Printscreen/Facebook/Sandžaknews

- Dokle će Srbi stalno mrzeti sebe, kome više da se izvinjavaju i za šta. U državi Srbiji postoji samo jedna himna "Bože pravde", a sve drugo nije u skladu sa zakonom i direktno se kosi sa preporukom nadležnog Ministarstva. Smatram da se Tužilaštvo mora izjasniti po ovom pitanju, a prosvetni organi bi morali da povedu u najmanju ruku disciplinski postupak protiv onih koji rade ovako nešto - kazao je ministar Vulin i dodao da ni u jednoj zemlji na svetu, ne bi bio problem pustiti državnu himnu u državnoj instituciji.

Ministar policije je podsetio da u SAD na košarkaškim i bejzbol utakmicama se prvo otpeva državna himna i da takve primere treba da sledi i Srbija.

- Niko ne može da dopusti sebi da ne odsluša himnu i da se ne ponaša na primeren način. Zašto to može samo kod Srba, dokle će Srbi stalno mrzeti sebe, dokle će Srbi vredati, pljuvati po sebi, svojoj državi, svojoj himni, svojoj zastavi da bi se izvinili kome i da bi se izvinili za šta - istakao je Vulin.

Kurir.rs/ A. K.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track