NIKOLA I TEA SU SE ZALJUBILI NA VOJNOJ AKADEMIJI, A DANAS SU OBOJE POSTALI OFICIRI: Jedno su drugom OGROMNA PODRŠKA (FOTO)
Nikola Rackov i Tea Šikora, Foto: Suzana Trajković

predivna priča

NIKOLA I TEA SU SE ZALJUBILI NA VOJNOJ AKADEMIJI, A DANAS SU OBOJE POSTALI OFICIRI: Jedno su drugom OGROMNA PODRŠKA (FOTO)

Društvo -

Nikola i Tea zajedno su već dve godine i danas su zajedno dobili činove potporučnika

Nikola Rackov, mladić iz Beograda danas je promovisan u oficira Vojske Srbije zajedno sa svojom braćom blizancima Aleksom i Đorđem.

Ipak, i tokom školovanja, i danas tokom svečanosti održane ispred Narodne skupštine oni nisu bili njegova jedina podrška.

Tu je bila i njegova devojka Tea Šikora, od danas potporučnik Vojske Srbije, koja je i diplomirani inženjer menadžmenta.

Nikola i Tea upoznali su se na akademiji, postali najbolji prijatelji, a to prijateljstvo pre dve godine preraslo je u ljubav.

- Danas sam dobio svoj prvi oficirski čin, potporučnik, a takođe sam i diplomirani inženjer menadžmenta, odnosno završio sam modul artiljerijsko raketne jedinice za protivvazduhoplovna dejstva. Mnogo mi je značilo što sam tokom školovanja uz sebe imao braću, ali i najbolju drugaricu koja mi je danas devojka, moju Teu. Zajedno smo dve godine i jedno smo drugom velika podrška - rekao je Nikola.

Lepa Tea ispričala je za Kurir da je san o upisu Vojne akademije stekla još u porodici.

- Otac mi je oficir i želela sam da nastavim tu tradiciju - rekla je ona, jasno i izričito, a potom nam ispričala nešto više o ljubavi koju je tokom školovanja našla.

- Nikola i ja smo se upoznali na Vojnoj akademiji. Zajedno studiramo na istom modulu, artiljersko raketnih jedinicica uza protivraketno- vazduhoplovna dejhstva. Mnogo mi je drago što sam pored svog školovanja imala njega, jer mi je bio velika podrška. Lepo je imati nekoga sa kim prolazite kroz iste muke i delite najlepše stvari koje se na akademiji dešavaju - rekla je ona i dodala da je tokom upisivanja akademije bila svesna da će joj to doneti i neke poteškoće u životu, ali nije ni sanjala da će morati u nekom trenutku da se na neko vreme odvoji od dečka u kog je zaljubljena.

Tea Šikora i Nikola Rackov
foto: Suzana Trajković

- U jednom trenutku postali smo svesni da ćemo morati da se razdvojimo, ali to je cena koju potpisali - rekla je Tea.

Kurir.rs / Suzana Trajković

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track