Najnovije vesti

TITOMIRU (72) NIKO NIJE VEROVAO DA JE DOBIO STAN! Za Kurir je ispričao odakle mu neobično ime! DOBITAK SLAVE VEĆ DVA DANA
Titomir Stojković, Foto: Privatna arhiva

SREĆNI DOBITNIK

TITOMIRU (72) NIKO NIJE VEROVAO DA JE DOBIO STAN! Za Kurir je ispričao odakle mu neobično ime! DOBITAK SLAVE VEĆ DVA DANA

Društvo

Viknuo sam ženi koja je bila u susednoj sobi: "Jelka, Jelka!" Izletela je uplašena da mi je pozlilo. Rekao sam: "Dobili smo stan!", a ona će: "Ma šta je tebi", kaže srećni dobitnik

Titomir Stojković (72) iz beogradskog naselja Boleč u subotu uveče je u prvom izvlačenju jesenjeg ciklusa nagradne igre "Uzmi račun i pobedi" dobio najvredniju nagradu - trosoban stan u naselju Zemunske kapije!

Srećni dobitnik za Kurir je prepričao sreću koju je osetio, reakcije porodice i prijatelja, ali i poreklo svog neobičnog imena.

Titomir je u subotu gledao televizor i u 18.10 se setio da prebaci na RTS. Tada je ugledao svoje ime.

- Viknuo sam ženi koja je bila u susednoj sobi: "Jelka, Jelka!" Izletela je uplašena da mi je pozlilo, bila je sva crvena. Rekao sam: "Dobili smo stan!" Pitala me da li mi je dobro. Nije mogla da veruje šta čuje, rekla me je čak "ma šta je tebi", onako u neverici - priča uzbuđeni Stojković, dodajući da se onda pojavila i ćerka Nataša, koja takođe nije mogla da veruje šta se desilo.

Potom je Tihomir otišao na sprat kod sina, koji je tada bio s prijateljima.

- Rekao sam sinu da smo dobili stan, a on je rekao: "Ma daj ne lupaj!" Uključio je TV, ušao na RTS, premotao program i uverili smo se da sam zaista dobro video i čuo svoje ime. Onda je rekao: "Pa ti si stvarno dobio stan" - priča uz osmeh naš sagovornik, kom su te večeri i tokom celog jučerašnjeg dana pristizali gosti da čestitaju i malo se s njima provesele.

Titomir Stojković
foto: Privatna arhiva

Ko će u stanu u Zemunskim kapijama živeti, ova porodica iz beogradskog naselja još ne zna. Titomir kratko kaže: "Dogovorićemo se." Prvo valja proslaviti.

Kum odlučio - ime nakon sukoba Tita s Rusima

Titomir nam je ispričao i malo više o sebi. Penzioner koji je nekada bio mehaničar za održavanje šivaćih mašina svima je poznat kao Miki. Po imenu ga retko ko zove.

- Ime mi piše na dokumentima, na računima, i eto na toj mojoj srećnoj koverti. Inače sam za sve, još iz školskih dana pa do danas, samo - Miki. Titomir je ime koje mi je dao kum. Rodio sam se 1949. godine, a ideju za ime kum je dobio 1948, nakon sukoba Tita s Rusima, tačnije nakon rezolucije Informbiroa kao vrhunca krize u jugoslovensko-sovjetskim odnosima koji su se između tih zemalja pojavili - rekao je Titomir i dodao da nije imao prilike da upozna Tita i da je do sada samo upoznao jednog imenjaka, koji poreklo svog imena nije znao.

Kurir.rs / Suzana Trajković

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track