Najnovije vesti

OGLASILA SE ŠKOLA IZ MALE KRSNE: Osmakinje su tukle devojčicu (13) van škole, ali DIREKTORKA IMA JASAN STAV O OVOM SLUČAJU
Osnovna škola "Đura Jakšić", Foto: Suzana Trajković

DVA DANA ČUTALI

OGLASILA SE ŠKOLA IZ MALE KRSNE: Osmakinje su tukle devojčicu (13) van škole, ali DIREKTORKA IMA JASAN STAV O OVOM SLUČAJU

Društvo

Majka je posle lekarskog pregleda na kom je ustanovljen stepen povreda slučaj prijavila rukovodstvu škole

Direktorka OŠ "Đura Jakšić" iz Male Krsne Slađana Ćirković poručila je za Kurir da je škola ozbiljno shvatila slučaj vršnjačkog nasilja koji se desio 16. septembra i da preduzima sve aktivnosti kako bi pružila adekvatnu pomoć i podršku i učenicama i njihovim roditeljima, iako se incident desio van škole.

- Na sastanku tima za zaštitu od diskriminacije, nasilja, zlostavljanja i zanemarivanja pročitane su izjave učenika, učesnika i svedoka tog incidenta, koje su date u prisustvu roditelja. Na osnovu tako utvrđenih činjenica i stava učenica i njihovih roditelja doneta je odluka da se pojača vaspitni rad sa svim učesnicama ovog incidenta, uz učešće roditelja. Ukoliko pojačani vaspitni rad ne da rezultate, škola će pokrenuti disciplinski postupak protiv učenice/učenica koja/koje vrše povredu zabrane nasilja. Roditelji su uključeni u rešavanje nastale situacije - saopštila je direktorka.

Podsetimo, kako je Kurir pisao, dve starije učenice OŠ "Đura Jakšić" iz Male Krsne brutalno su šutirale, čupale i polivale sokom mlađu učenicu jer ih "nervira kao pojava" i "zato što su joj šiške raspad sistema", tvrdi majka S. D.

Trinaestogodišnja učenica Osnovne škole "Đura Jakšić" iz Male Krsne žrtva je stravičnog vršnjačkog nasilja, u kojem je zadobila ozbiljne psihičke i fizičke traume, uključujući iščašenje vilice, zbog čega sada jede na slamčicu.

Majka je posle lekarskog pregleda na kom je ustanovljen stepen povreda slučaj prijavila rukovodstvu škole, koje je o tome obavestilo Ministarstvo prosvete.

Slučaj je majka prijavila policiji, a u njega su uključeni i Više javno tužilaštvo u Smederevu i Centar za socijalni rad.

Kurir.rs / Suzana Trajković

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja