Čestitke Srbiji na vođenju brige o bibliotekama

Džon Cebe

Čestitke Srbiji na vođenju brige o bibliotekama

Društvo -
Poseta predsednika Svetskog saveta direktora nacionalnih biblioteka veliko priznanje i čast, poručio ministar kulture

BEOGRAD - Predsednik Svetskog saveta direktora nacionalnih biblioteka Džon Cebe (John Tsebe) čestitao je danas Vladi Srbije i ministru kulture i informisanja Bratislavu Petkoviću na vođenju brige o razvoju biblioteka u Srbiji.

Cebe je posle razgovora sa Petkovićem ukazao na značaj koji biblioteke i čitanje imaju u razvoju pojedinaca i društva, kao i cele zemlje.

On je dodao da novinari posebno shvataju značaj čitanja, jer im to pomaže da bolje rade taj posao koji se, kako je naveo, ne sastoji samo u tome da kritikuju vladu, već i da obrazuju ljude.

"Što više radite svoj posao, više ćete doprineti razvoju društva, boljim građanima i boljoj zemlji, do konačnog svetskog mira i globalne sigurnosti i bezbednosti", poručio je Cebe novinarima.

Ministar kulture i informisanja Bratislav Petković rekao je da je Cebe sa velikim razumevanjem prihvatio sve probleme i obećao da će zastupati Srbiju u međunarodnim forumima.

On je dodao da je poseta predsednika Svetskog saveta direktora nacionalnih biblioteka veliko priznanje i čast za Srbiju.

To je prva poseta jednog zvaničnika svetskog ranga iz sveta bibliotekarstva Srbiji.Tokom boravka u Srbiji Cebe će posetiti spomen obeležje na ruševinama Narodne biblioteke na Kosančićevom vencu, Biblioteku grada Beograda, kao i Šabačku biblioteku.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track