Najnovije vesti

OVO JE PORODILJA KOJA JE UMRLA OD KORONE! Ana (36) je iza sebe ostavila dete od nepune dve godine, a NOVOROĐENČE JE NA RESPIRATORU
Foto: Privatna Arhiva

tuga

OVO JE PORODILJA KOJA JE UMRLA OD KORONE! Ana (36) je iza sebe ostavila dete od nepune dve godine, a NOVOROĐENČE JE NA RESPIRATORU

Društvo
22:00h

Porodilja Ana P. (36) iz Vrnjačke Banje koja je preminula od posledica korona virusa u osmom mesecu trudnoće, iza sebe je ostavila dete od nepune dve godine.

Ana je u ponedeljak primljena u kraljevačku bolnicu u veoma teškom stanju. Odmah nakon pregleda, hitno je transportovana u kragujevački klinički centar, gde je nažalost posle četri dana preminula.

trudnica, porodilja, preminula, Vrnjacka Banja
foto: Privatna Arhiva

- Došla je u jako lošem stanju. Pluća su joj bila razorena. Imala je jako lošu saturaciju. Bila je pozitivna na korona virus, i nakon pregleda, bukvalno posle pola sata, odmah je hitno transportovana u Kragujevac - kazao je Zoran Mrvić, direktor Opšte bolnice u Kraljevu.

Beba na respiratoru

- Trudnica je dovezena iz Kraljeva u teškom stanju, u 8. mesecu trudnuće. Teško je disala i odmah je priključena na ventilaciju. Radiografija je ukazala da se radi o koronavirusu. Imala je simtome karakteristične za Kovid 19. Odmah je urađen carski rez, a trudnica je do danas sve vreme bila na respiratoru. Jutros je premunula. Beba je sa lošim parametrima odmah priključena na respirator. U nešto boljem je stanju, ali je dalje priključena na respirator. Pratimo konstantmo njeno stanje - rekao je Slobodan Milisavljević, direktor UKC Kragujevac.

Ana je radila je kao građevinski inženjer u Direkciji za planiranje i izgradnju. Bila je zadužena za sve važnije infrastrukturne projekte. Potiče iz ugledne i obrazovane porodice. Njen suprug, kao i njegovi roditelji su profesori. Prema nezvaničnim informacijama, nije bila vakcinisana. Prema rečima njene sestre Marije, Ana će biti sahranjena u subotu u 12 sati na groblju u Vrnjačkoj Banji.

trudnica, porodilja, preminula, Vrnjacka Banja
foto: Privatna Arhiva

Anina sestra potvrdila je da je beba sada bolje.

- Zet neprestano zove u Kragujevac da se raspita. Samo da nam beba bude dobro. Kod kuće ga čeka brat od nepune dve godine - ispričala je Marija.

Kurir.rs

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja