2 BRATSKA NARODA OČUVALA HRIŠĆANSKI OPTIMIZAM: Patrijarh Porfirije primio delegaciju iz Jermenije
Foto: Printscreen/Instagram

spc

2 BRATSKA NARODA OČUVALA HRIŠĆANSKI OPTIMIZAM: Patrijarh Porfirije primio delegaciju iz Jermenije

Društvo -

Srpska pravoslavna crkva (SPC) saopštila je da su patrijarh Porfirije i delgacija Jermenije konstatovali večeras u Beogradu da su dva bratska naroda, uprkos silnim istorijskim iskušenjima očuvali hrišćanski optimizam, širokogrudost i otvorenost prema drugim narodima i kulturama.

Sagovornici su razgovarali o knjizi Istorija Jermenije, a patrijarh Porfirije je govorio i o bogatstvu i mnogostrukim doprinosima jermenske kulture ukupnoj evropskoj baštini.

Posebno je istakao da voli jermensku muziku, naročito Levona Manasijana, koji je kroz saradnju sa Piterom Gebrijelom, Stingom, Šarlom Aznavurom i drugima, savremenoj evropskoj umetnosti podario lepotu zvuka drevnog instrumenta duduk, navela je SPC.

Delegaciju iz Jermenije su činili direktor Istorijskog instituta Jermenske akademije nauka Ašot Melkonjan, akademik Aelita Doluhanjan, predstavnica Muzeja grada Jerevana Lusine Amirtžanjan, književnik, prevodilac i počasni konzul Srbije u Jermeniji Babken Simonjan i predstavnica izdavačke kuće "Pešić i sinovi" Vesna Pešić.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track