kovid

APEL! MLADIMA HITNO TREBA DA OBJASNIMO DA SAMO VAKCINA ČUVA ŽIVOT! Razredni mora da odvoji 15 minuta za ZDRAVSTVENU KULTURU

Društvo -

Čak 70 odsto mladih odbija da se vakciniše jer ne veruju u kovid-19 ili u bezbednost vakcine!

Milorad Antić, predsednik Foruma srednjih stručnih škola, apelovao je na njih da razmisle još jednom.

"To je jedino sredstvo da se zaštite od kovida-19. Mislim da je zdravstvena nepismenost na izuzetno visokom nivou", rekao je Antić u jutarnje programu Kurir televizije i dodao da je takvoj situaciji doprinela loša komunikacija vlasti i medija sa mladima.

Epidemiolozi i predsednici lokalnih samouprava pronalaze načine kako da edukuju i zainteresuju mlađe od 25 godina da obave imunizaciju, a pored tribina Antić predlaže i ogromne panoe na kojima se promoviše vakcinacija u svim školama.

Milorad Antić
foto: Kurir Tv

"Mora da imate ogroman pano na kome piše "vakcina da" i na svakom spratu mora da se nalazi. Kroz šalu i dobru vizualizaciju mlad čovek će da usvoji tu priču", naglasio je predsednik Foruma srednjih stručnih škola za Kurir televiziju.

Razredni starešina bi trebalo da odvoji i 15 minuta za priču o zdravstvenoj kulturi od pranja ruku do vakcinacije.

Milorad Antić
foto: Kurir Tv

"Pa da uvedu te ljude, da oni pitaju, da sagledaju. Ovako su neobavešteni, neodlučni, sebični. Strah preovladava. Kažu: "ostaću glup ako primim vakcinu". Ni škole ništa nisu uradile, nema nijednog panoa, tako da su propuste napravili i vlast i mediji", dodao je Antić i naglasio da od autoriteta ljudi koji drže predavanja zavisi i prihvatanje mladih da se vakcinišu.

Najviše skeptika ima u trogodišnjim školama, ali stvar nije previše optimistična ni u elektrotehničkoj, medicinskoj i sličnim ustanovima.

"Jedino rešenje da se zabrani ulazak u kafić ili na utakmice, ali bez kvalitetnih informacija i rada sa mladima nema napretka", zaključio je Antić.

(Kurir.rs)

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Bonus video:

01:49

DA SMO SE VAKCINISALI NA VREME NE BI SE RAZMATRALE PROPUSNICE! Dr Stašević: Vakcina je dokazano sredstvo za borbu sa pandemijom

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track