Najnovije vesti

POTRESNO! U ŠKOLI MINUT ĆUTANJA ZA DEČAKA KOJEG JE POKOSILA KORONA: Ugašen je jedan mladi život, zauvek će biti u našim mislima!
Foto: Živomir Milenković

počast

POTRESNO! U ŠKOLI MINUT ĆUTANJA ZA DEČAKA KOJEG JE POKOSILA KORONA: Ugašen je jedan mladi život, zauvek će biti u našim mislima!

Društvo

Hemijsko-tehnološka škola u Kruševcu je u sredu održala vanrednu sednicu Odeljenskog veća povodom iznenandne smrti učenika A.C. koji je dan ranije umro usled komplikacija korona virusa. Na sednici je odlučeno da se poslednja počast dečaku oda minutom ćutanja.

dečak Kruševac
foto: Živomir Milenković

- Učenik A.C. je bio u izolaciji od 12. oktobra, jer je otac potvrđeno bio korona pozitivan, te od tada nije ni dolazio u školu. Nakon ove informacije škola nije dobila nijednu informaciju do 19. oktobra kada je razredni starešina pozivom u 13.30 časova obavestio školu da je naš učenik iznenada preminuo. Od razrednog starešine saznajemo kasnije da je i sam A.C. bio pozitivan na korona virus. Ovu informaciju mi potvrđuje služba ZZJZ Kruševac da je od 16. oktobra kovid pozitivan. Kako se nalazimo u izuzetno teškoj situaciji gde su sva okupljanja zabranjena, to i mi kao škola donosimo odluku da neće biti grupnog okupljanja na sahrani niti obeležavanja ustaljenih protokola. Minutom ćutanja u obe smene će biti odata poslednja pačast našem prerano preminulom učeniku - navodi se u saopštenju škole koje je potpisala direktorka Verica Agatonović Malinović.

Ona je još jednom pozvala sve učenike i zaposlene da se pridržavaju svih propisanih mera zaštite.

- Svima nama u školi je veoma žao što je ugašen jedan mlad život i zauvek će biti u našim mislima - navela je ona.

Kurir.rs/R. K.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track