DR RISTIĆ O LEKARIMA KOJI SU PREPORUČIVALI IVERMEKTIN: Pacijenti koji su bili u zabludi bi mogli da ih TUŽE i traže ODŠTETU!
Foto: Kurir televizija, Shutterstock

oštar stav

DR RISTIĆ O LEKARIMA KOJI SU PREPORUČIVALI IVERMEKTIN: Pacijenti koji su bili u zabludi bi mogli da ih TUŽE i traže ODŠTETU!

Društvo -

Stručnjaci Klinike za infektivne i tropske bolesti i Institut za mikrobiologiju i imunologiju Medicinskog fakulteta u Beogradu juče su jasno i nedvosmisleno saopštili da ne postoji opravdanje za primenu leka Ivermektina, kako u lečenju tako i u prevenciji kovida 19, a kardiohirurg prof. dr Miljko Ristić kaže za Kurir da je neshvatljivo da su zaj lek neki lekari preporučivali, iako se ne nalazi u zvaničnom protokolu za lečenje kovida.

- Lekaru nije ni bilo potrebno mišljenje Medicinskog fakulteta da li se ovaj lek preporučuje za lečenje kovida ili ne. Ivermektin nije registrovan u našoj Agenciji za lekove i medicinska sredstva za lečenje kovida i kao takvog niko nema prava da ga za to preporučuje. Pacijenti koji su uzimali ivermektin bi mogli da tuže doktora zato što su bili obmanuti i mogli bi da traže odštetu od osobe koja je propagirala lekove iako nisu registrovani u našoj agenciji za lečenje te bolesti - kaže dr Ristić.

Kurir.rs/R.K.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track