OTIŠAO JE IZ DOBA ZLA, MOJ NANA...: Novinarka Bojana Lekić oprostila se potresnim rečima od bivšeg muža Slaviše
Foto: Beta/Miloš Miškov, Dado Đilas

OTIŠAO JE IZ DOBA ZLA, MOJ NANA...: Novinarka Bojana Lekić oprostila se potresnim rečima od bivšeg muža Slaviše

Društvo -

BEOGRAD - Poznati novinar Slaviša Lekić preminuo je u Beogradu u 62. godini.

Lekić je imao više decenijsku uspešnu karijeru, dugu skoro 40 godina, a radio je različitim medijima. Bio je osnivač mesečnika Status, urednik nedeljnika Reporter, radio je za Borbu, Našu borbu, nedeljnik NIN. Kolumne je pisao i za Nedjeljnu Dalmaciju, Mladinu i Naše dane. Od 2016. do 2018. godine bio je i predsednik Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS).

Bojana Lekić
foto: Dado Đilas

Od Lekića se na svom Tviter nalogu oprostila i njegova bivša supruga, takođe poznata novinarka Bojana Lekić.

PREMINUO NOVINAR SLAVIŠA LEKIĆ: Bivša supruga Bojana potresnim se rečima oprostila od njega

Ona je napisala sledeće:

Otišao je iz doba zla, moj Nana. Ovo ga vreme nije ni zaslužilo. Jer je bolji i veći. Ali staje u srce. I u njemu ostaje...

Bojana Lekić, devojačko prezime Kirćanski, rođena je 9. septembra 1966. u Beogradu, podaci su koji se o njoj mogu pronaći na internetu. Završila je Filološki fakultet u Beogradu, odsek Jugoslovenska i opšta književnost a radila je za Omladinske novine, TV Beograd, Studio B, B92, RTS, BKTV. Danas je vlasnik firme koja se bavi savetovanjem, obrazovanjem i produkcijom.

Postala je poznata kao urednik i voditelj na B92. Vodila je emisiju "U četri oka sa Bojanom Lekić". Posle odlaska sa B92 radila je kao najmlađi urednik političkog programa RTS-a, a kasnije je prešla u BKTV. Bila je i direktorka TV Avala.

Dugo je bila u braku sa Slavišom Lekićem čije je prezime zadržala i posle razvoda, a 2010. godine je u kraćem intervjuu za Blic ženu izjavila da je srećna u novoj vezi sa kolegom s kojim se upoznala tokom rada na BK televiziji.

- Volim da se družim, zabavljam, igram, pevam, sređujem enterijer, sadim cveće i šetam se sa mojim Bojanom i psom Bafijem, izjavila je pre 11 godina.

Pokojni Lekić je posle razvoda sa Bojanom dobio ćerku sa drugom partnerkom.

Kurir.rs/Twitter

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track