03:12

TRAGEDIJA U NOVOM SADU: Nebojša - glumac, pesnik, muzičar - preminuo na klupi

novi detalji

MNOGO TUŽNA PRIČA STOJI IZA SMRTI GLUMCA BESKUĆNIKA: Nebojša danima spavao neprekidno, a ustajao samo da popije vodu i da povraća

Društvo -

Srbiju je potresla vest da je telo glumca Nebojše Petrovića (50) pronađeno na klupi u Novom Sadu.

Informaciju je na svojoj Fejsbuk stranici prva objavila grupa "Kuhinja solidarnosti" koja je navela da je Nebojša u poslednje vreme živeo na ulici i da je na Trifkovićevom trgu u centru grada sa drugim gladnim sugrađanima često delio obroke.

Đorđe Majstorović
foto: Kurir televizija

- Često je bio prisutan kada smo delili obroke. Mnogi naši volonteri su imali prilike da ga upoznaju. Rešili smo da to objavimo jer se ta vest nigde nije pojavila iako je preminuo čovek u centru grada najverovatnije od smrzavanja. Želeli smo da ga učinimo vidljivim - istakao je Đorđe Majstorović iz "Kuhinja solidarnosti" za Kurir televiziju.

Prema rečima ljudi, koji su svakodnevno na Trifkovićevom trgu, Nebojša je poslednjih meseci živeo kao beskućnik jer je izgubio smeštaj. Da ne bi spavao na ulici, pozvali su ga u napuštenu kuću u kojoj borave, a neko vreme je sa njima i živeo.

Srđan Mojsilović
foto: Kurir televizija

- Zatekao ga je jedan naš drugar koji je isto na ulici. Nebojša je prema navodima tog dečka bio hladan i modar kad ga je pipnuo što znači da je već neko vreme bio mrtav. Niko ne zna zbog čega je preminuo. Navodno će se uraditi obdukcija pa će se saznati. Meni je rekao da ima problema sa pankreasom. Voleo je i da popije. Dva dana je spavao neprekidno. Ustajao je samo da popije vodu i da povraća. Bio je povučen - ispričao je poznanik preminulog Srđan Mojsilović za Kurir televiziju.

Nebojšina sestra je u međuvremenu demantovala da je preminuo od posledica smrzavanja.

- Moj brat se nije smrzavao godinama već je od letos u Novom Sadu. Bio je teško bolestan, a da to nikome nije ni rekao. Umro je od teške bolesti, a ne od smrzavanja, ali nije želeo nikoga da opterećuje. Bio je divan čovek. Divan - priča Nebojšina sestra.

Dodaje da Nebojšu svi pamte samo po dobru i da se ljudi najviše sećaju njegovih šala.

- Igrao je u mnogim pozorišnim predstavama. Svirao je u nekim bendovima i bio je veoma duhovit lik. Svi smo ga voleli - kaže Nebojšina sestra.

(Kurir.rs)

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

(Kurir.rs)

Bonus video:

00:56

TRAGEDIJA NA KOŠUTNJAKU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track