NOVOSADSKI GLUMAC PREMINUO NA KLUPI ALI NE OD SMRZAVANJA Njegova sestra otkrila šta se desilo i koliki je čovek ustvari bio
Foto: Profimedia

NIJE BIO BESKUCNIK

NOVOSADSKI GLUMAC PREMINUO NA KLUPI ALI NE OD SMRZAVANJA Njegova sestra otkrila šta se desilo i koliki je čovek ustvari bio

Društvo -

Nebojša Petrović, novosadski glumac, pesnik i muzičar, nije preminuo od posledica smrzavanja na klupi u Novom Sadu, kako je glasila prva informacija.

Ovaj veliki čovek jeste proteklih meseci živeo na ulici, a njegova porodica otkriva šta se u stvari krije iza svega.

- Želim da vam kažem da se moj brat nije smrzavao godinama, već je od letos u Novom Sadu. Bio je teško bolestan, a da to nikome nije ni rekao. Umro je od teške bolesti, a ne od smrzavanja, ali nije želeo nikoga da opterećuje. Bio je divan čovek. Divan - priča za Telegraf Nebojšina sestra.

Nebojšini prijatelji takođe su u šoku, jer je, kako kažu, Nebojša bio izuzetno vredan čovek. Pored brojnih pozorišnih predstava u kojima je igrao i nastupa gde je svirao, ovaj veliki čovek radio je i na građevini.

- On nije morao da živi na ulici. Nebojša nije bio beskućnik, nije bio neko ko ne radi i nema novca. Nismo ni znali da je bio teško bolestan, pa pretpostavljamo da se samo sklonio i da nikoga nije želeo da opterećuje. Takav je čovek bio, nesebičan, neverovatan - pričaju prijatelji.

Njegova sestra kaže da Nebojšu svi pamte samo po dobru i da se ljudi najviše sećaju njegovih šala, jer se znalo da se u Nebojšinom društvu uvek smeje do suza.

- Igrao je u mnogim pozorišnim predstavama, svirao je u nekim bendovima i bio je veoma duhovit lik. Svi smo ga voleli - na kraju nam je poručila Nebojšina sestra.

Tužna strana priče je da u Novom Sadu ima beskućnika koji se plaše kako će preživeti zimu, ali Nebojša nije bio jedan od njih. Ipak, to ne znači da treba da okrenemo glavu od onih koji žive na ulici i koji nikada ne znaju da li će dočekati sledeći dan.

Nebojša nam je na kraju svog života ostavio poruku o žrtvovanju i ljubavi, i podsetio nas koga u ovim hladnim danima ne smemo zaboraviti.

(Kurir.rs/Telegraf)

Bonus video:

03:12

TRAGEDIJA U NOVOM SADU: Nebojša - glumac, pesnik, muzičar - preminuo na klupi

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track