NE MOŽEMO IMATI GENERACIJE KOJE SU DVE GODINE PROVELE VAN ŠKOLE! Brnabić: Onlajn ne može da se poredi s nastavom u školama
Foto: Kurir Tv

predugo traje

NE MOŽEMO IMATI GENERACIJE KOJE SU DVE GODINE PROVELE VAN ŠKOLE! Brnabić: Onlajn ne može da se poredi s nastavom u školama

Društvo -

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da onlajn nastava ne može da se poredi sa nastavom u školama i ocenila da "ne možemo imati generacije koje su dve godine provele van škole".

"Stvarno je važno za decu da idu u školu. Ovo sada predugo traje, u martu će biti dve godine. Koliko god mi dobro sproveli onlajn nastavu, ipak to ne može da se poredi sa nastavom u školama", rekla je Brnabić za televiziju B92.

Kada je u pitanju eventualno pomeranje zimskog raspusta u školama, da bi mogao da traje dve nedelje, Brnabić kaže da će videti šta savetuje medicinski deo republičkog Kriznog štaba za suzbijanje pandemije korona virusa.

Dodala je i da će narednih dana imati konsultacije sa medicinskim delom kriznog štaba oko eventualnih novih mera koje bi mogle biti uvedene.

"Očekujem da ćemo sledeće nedelje imati sednicu Kriznog štaba, da li će biti neke mere, ili neće biti neke mere, zavisi od epidemiološke situacije i najviše zavisi od toga kako nam ide vakcinacija", kazala je Brnabić.

Prema njenim rečima, vakcinisano je oko 3.070.000 građana, odnosno 57 odsto i naglasila da je još uvek nezadovoljna vakcinacijom mladih.

(Kurir.rs/B92)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track