DR TIODOROVIĆ: Predložiću da zimski raspust počne 15. decembra i da traje mesec dana
Foto: Kurir TV

član Kriznog štaba za borbu protiv korone

DR TIODOROVIĆ: Predložiću da zimski raspust počne 15. decembra i da traje mesec dana

Društvo -

Prema njegovim rečima, druga mogućnost je raspust počne nešto kasnije, pred Novu godinu, da se obuhvati taj praznični period. Prema tom scenariju bi prvi radni dan bio iza pravoslavnog Božića

BEOGRAD - Epidemiolog Branislav Tiodorović, član Kriznog štaba za borbu protiv korone, izjavio je da će predložiti da zimski školski raspust umesto 31. decembra počne već od 15. decembra, kako bi se obuhvatili praznični period uključujući i Novu godinu po gregorijanskom kalendaru.

"Time bismo obuhvatili praznični period za vernike koji slave po katoličkom kalendaru. Katolički Božić je pre Nove godine, imaćemo tada verovatno i naše ljude koji žive i rade u Zapadnoj Evropi, a dolaze kod nas baš u tom periodu. Mogućnost je da, zbog svega toga, raspust potraje iza pravoslavnog Božića ili srpske Nove godine", rekao je Tiodorović, za list Nova.

Prema njegovim rečima, druga mogućnost je raspust počne nešto kasnije, pred Novu godinu, da se obuhvati taj praznični period. Prema tom scenariju bi prvi radni dan bio iza pravoslavnog Božića.

On je napomenuo da je treća mogućnost da ljudi iz prosvete daju svoj sud o raspustu i trajanju polugodišta, pošto se sve odluke lome preko njihovih ledja.

"Treća opcija je da nastavnici daju najbolje rešenje i sud, da vide kako će da uklope završetak polugodišta i davanje ocena", rekao je Tiodorović.

Kurir.rs/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track