U PETAK, 26. NOVEMBRA, SLAVIMO SVETOG JOVANA ZLATOUSTOG! KURIR VAM POKLANJA IKONU SVETOG JOVANA ZLATOUSTOG plus dodatak TV Ekran
Foto: Kurir

U PETAK, 26. NOVEMBRA, SLAVIMO SVETOG JOVANA ZLATOUSTOG! KURIR VAM POKLANJA IKONU SVETOG JOVANA ZLATOUSTOG plus dodatak TV Ekran

Društvo -

Dnevne novine Kurir i ovog petka daruju svim čitaocima dva poklona. Dobićete ikonu Svetog Jovana Zlatoustog plus dodatak TV Ekran.

Hrišćanski vernici u petak, 26. novembra, slave sećanje na Svetog Jovana Zlatoustog, najčuvenijeg propovednika u istoriji crkve, velikog svetitelja i reformatora.

Sveti Jovan Zlatousti poštuje se u celom hrišćanskom svetu. Bio je patrijarh u Carigradu i autor knjige „O sveštenstvu“, kao i nekoliko veoma cenjenih beseda, zbog čega je i dobio nadimak Zlatousti.

Vernici s naših prostora još ga nazivaju i „zlatnom trubom pravoslavlja“ zbog upornosti i žara s kojima je u svojim govorima ljudima ukazivao na snagu i ispravnost hrišćanstva.

Predanje kaže da je bio veoma cenjen među običnim narodom, kome se rado obraćao i tumačio mu Sveto pismo.

Sveti Jovan Zlatousti je bio veliki borac protiv jeretika. Tako je i došao u sukob s caricom Evdokcijom, koja ga je prognala u mesto Koman u Jermeniji, gde je ovaj veliki svetitelj umro 407. godine.

U dodatku TV Ekran pročitajte:

Hana Selimović: Moj lik u „Besi“ nije samo ukras

Dan uoči početka emitovanja druge sezone popularne kriminalističke serije na Superstar kanalu, glumica koja je u njoj oživela lik inspektorke Divne Dukić otkriva kakav izazov joj je donelo novih dvadeset epizoda.

Eva Ras: Doživela sam razne drame, ali ne ono što i moja Čučuk Stana

Bojan Dimitrijević: Odmah sam na neviđeno pristao da budem deo „Advokada“

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track