Najnovije vesti

MEDICINSKI DEO KRIZNOG ŠTABA TRAŽI HITNU SEDNICU: Omikron sve bliži Srbiji
Foto: Printscreen Facebook/ Goran Vesić

Glavna tema biće novi soj

MEDICINSKI DEO KRIZNOG ŠTABA TRAŽI HITNU SEDNICU: Omikron sve bliži Srbiji

Društvo
12:30h

Sednica Kriznog štaba za borbu protiv korona virusa još nije zakazana, ali medicinski deo je tražio da se članovi hitno sastanu zbog novog soja korona virusa - omikrona, koji je sve bliži Srbiji.

Podsećamo, on je potvrđen i u Austriji.

- Što se tiče pojave omikrona, ako je u Austriji registrovan, pitanje je dana kad će i kod nas biti. Imamo značajan pad brojeva u odnosu na pre 7 dana, i taman kad je sve bolje i bolje, samo nam je taj omikron još falio - rekao je danas predsednik Aleksandar Vučić.

Odmah kada su prošle nedelje stigle vesti iz sveta o omikronu, medicinski deo Kriznog štaba je tražio hitnu sednicu, piše Telegraf. Glavna tema biće novi soj, a druga po redu tačka dnevnog reda biće škoslki raspust za koji epidemiolozi traže da počne 20. decembra.

Portugal je postao poslednja evropska zemlja koja je potvrdila slučajeve novog soja korona virusa, omikron. Potencijalno zarazniji od ranijih sojeva, varijanta koja je prvi put identifikovana u Južnoj Africi proširila se na najmanje 15 drugih zemalja u svetu, što je navelo nekoliko nacija da pojačaju mere suzbijanja.

Pre njega su Švajcarska, Danska, Holandija, Austrija, Nemačka, Češka, Italija, Velika Britanija i Belgija takođe objavile da su registrovale slučajeve novog soja. Pored evropskih zemalja, omikron soj je potvrđen još u Australiji, Bocvani, Kanadi, Hongkongu i Izraelu. Poslednja sednica Kriznog štaba održana je 4. novembra. Tada je doneta odluka da su kovid propusnice u ugostiteljskim objektima umesto od 22 časa, obavezne od 20.

(Kurir.rs/Telegraf)

Bonus video:

KORONA ĆE SE USTREMITI NA DECU! Pedijatar objasnio razlog za dolazak SLEDEĆEG TALASA među najmlađe
25:42

KORONA ĆE SE USTREMITI NA DECU! Pedijatar objasnio razlog za dolazak SLEDEĆEG TALASA među najmlađe

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track