06:37

SRPSKA INFLUENSERKA PRIZNALA DA JE ŽRTVA NASILJA! Objasnila na koji način se to manifestovalo

Jezivo

ŠOK U STUDIJU! I JA SAM ŽRTVA NASILJA! Posle Kikine smrti i Bakine ispovesti POZNATA JUTJUBERKA priznala da je takođe ZLOSTAVLJANA

Društvo -

Poznata influenserka Vanja Veljić priznala da je žrtva digitalnog nasilja.

Vanja Veljić, poznata srpska influenserka u programu Kurir televizije uživo priznala je da je žrtva digitalnog nasilja i objasnila na koji način se nasilje prema njoj manifestovalo.

Nažalost, na mnoge pojave u društvu reagujemo tek kada bude kasno. Tako i u slučaju samoubistva dvadesetjednogodišnje jutjuberke Kristine Kike Đukić.

Iako je godinama u intervjuima i na društvenim mrežama izgovarala pojedine rečenice od kojih vam se iz ove perspektive koža ježi, tada javnosti nisu bile alarmantne.

Vanja Veljić
foto: Kurir Televizija

- Kika je uvek bila pristojna prema meni. Ne želim da opužujem bilo koga, a sa Bakom Prasetom sam u dobrim osdnosima. Ja sam žrtva Internet nasilja od kad sam počela ovim da se bavim. Pre svega vršnjačkog u osnovnoj školi, a zatim i kasnije. Svakodnevno se susrećem sa pretnjama, uvredljivim komentarima. Imala sam 15 godina, kada je dečko snimio video sa svojim ocem, koji treba da ga vaspitava. Ceo video bio je posvećen meni. Tada sam baš plakala. Tada me je mama smirila i rekla ako ćeš sada plakati zbog ovoga, onda ti nisi za ovo izađi iz toga - rekla je za televiziju Kurir Valja Veljić, influenserka.

Vanja Veljić
foto: Kurir Televizija

Podsetimo, nakon što se saznalo da je popularna srpska jutuberka Kika izvršila samoubistvo u 21. godini života, mnogi nisu mogli a da se ne zapitaju zbog čega bi se jedna toliko mlada osoba odlučila na ovakav korak. Međutim, na nalaze obdukcije se može čekati i dva meseca.

- Društvene mreže su neki vid zavisnosti. Ne mogu da zamislim da odem na neko putovanje i da ne kačim videe, postove, slike, storije sa tog putovanja, rekla je za Kurir televiziju Vanja Veljić.

Nasilje na internetu je svaki oblik nasilja koje nastaje upotrebom digitalnih tehnologija.

Može se odvijati na društvenim mrežama, aplikacijama za razmenu poruka, gejming platformama i mobilnim telefonima. To je ponašanje koje se ponavlja i koje ima za cilj da uplaši, naljuti ili osramoti osobe koje su napadnute.

SOS telefon za pomoć osobama koje razmišljaju o samoubistvu

Broj 0800/309-309, opcija 1, SOS telefon je koji radi 24 sata, a na koji se javljaju stručnjaci za sprečavanje samoubistva - lekari Klinike za psihijatrijske bolesti "Dr Laza Lazarević".

Služba urgentne psihijatrije prima pacijente 24 sata bez zakazivanja, bez knjižice i bez plaćanja, a Centar za mentalno zdravlje od 9 do 18 prima bez zakazivanja.

Ukoliko vam je potrebna pomoć, svakog dana možete pozvati i volontere Centra "Srce" od 14 do 23 časa na broj telefona 0800-300-303 ili im se obratiti mejlom na vanja@centarsrce.org, kao i preko četa na sajtu www.centarsrce.org.

Kurir.rs

Bonus video:

01:58

JUTJUBERKA KIKA TRPELA SAJBER NASILJE: Šta je još mogući uzrok suicida?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track