PRINC FILIP POSETIO MAJKU U SEVILJI: Evo ko je princeza Marija da Glorija od Orleana i Bragance koja je proslavila 75. rođendan!
Foto: Printskrin/Facebook

dinastija i tradicija

PRINC FILIP POSETIO MAJKU U SEVILJI: Evo ko je princeza Marija da Glorija od Orleana i Bragance koja je proslavila 75. rođendan!

Društvo -

Princ Filip Karađorđević, zajedno sa suprugom Danicom i sinom Stefanom, posetio je u Sevilji majku princezu Mariju da Gloriju od Orleana i Bragance povodom njenog 75 rođendana!

- Nalazimo se u kući moje majke u Sevilji. Ovde smo da proslavimo njen jubilarni rođendan. Sa nama su moj brat Petar i sestre Sol i Luna. Nedostaje nam brat Aleksandar.Živela naša majka, princeza Marija da Glorija od Orleana i Bragance - napisao je princ Filip na svom fejsbuk prifilu.

princ Filip Karađorđević
foto: Printskrin/Facebook

Marija da Glorija od Orleana i Braganse, inače, rođena je u Petropolisu u Brazilu, 15. decembra 1946. i princeza je od Brazila i Portugalije, vojvotkinja od Segorbe, grofica od Rivadavije i bivša princeza od Jugoslavije. Bila je prva supruga srpskog prestolonaslednika Aleksandra i majka je srpskih prinčeva Petra, Filipa i Aleksandra.

princ Filip Karađorđević
foto: Privatna Arhiva

Princ Filip je rođen 15. januara 1982. godine u Ferfaksu, u SAD i brat blizanac je princa Aleksandra. U Virdžiniji je živeo do 1984. godine. Zajedno sa svojim bratom blizancem Aleksandrom krenuo je prvo u obdanište u Londonu. Sa osam godina Filip je postao učenik jedne od najboljih osnovnih škola u Londonu. U junu 2000. godine maturirao je na Kraljevoj školi u Kenterberiju u Engleskoj, dobivši najbolje ocene iz tri predmeta (španski jezik, politika i geografija).

Filip je ljubitelj skejtborda i ronjenja. Interesuje ga slikarstvo, muzika, računari i prirodne nauke. Putovao je po Evropi, SAD a posetio je i Bliski istok, Severnu Afriku, Jugoistočnu Aziju, Srednju i Južnu Ameriku.

princ Filip Karađorđević, princeza Danica Karađorđević
foto: Marina Lopičić

Dana 7. oktobra 2017. venčao se sa dugogodišnjom devojkom Danicom Marinković u Sabornoj crkvi u Beogradu, a 25. februara 2018. u Beogradu ovaj bračni par je dobio i naslednika Stefana Karađorđevića.

Karađorđevići, princ Filip Karađorđević, Danica Karađorđević
foto: Privatna Arhiva

Mali Stefan je četvrti u redu nasleđa trona Kraljevine Srbije nakon svog dede prestolonaslednika Aleksandra, strica princa naslednika Petra i oca princa Filipa. Princ Stefan pripada osmoj generaciji kraljevske kuće Karađorđević.

Kurir.rs/R.K.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track