SESTRE JUTJUBERKE PIJU VODU IZ WC ŠOLJE I OPIJAJU SE PRED KAMERAMA ZARAD KLIKOVA: Sve to gledaju uglavnom maloletne devojčice!
Anđela i Nađa se šminkaju pijane, Foto: Printscreen

Ko i kako utiče na našu decu?

SESTRE JUTJUBERKE PIJU VODU IZ WC ŠOLJE I OPIJAJU SE PRED KAMERAMA ZARAD KLIKOVA: Sve to gledaju uglavnom maloletne devojčice!

Društvo -

Jutjuberke Anđela i Nađa Đorđević se na kanalu Anđela & Nađa, između ostalih, hvale da su počele da puše u osnovnoj školi ili cede sok od limuna u oči, šaljući time loše poruke devojčicama koje ih prate

Piju vodu iz WC šolje, prskaju limun u oči, opijaju se pred milionskim pratiocima, mahom maloletnih tinejdžera, koji zbog toga mogu da postanu žrtve alkoholizma, samo su neki od problematičnih klipova sestara Anđele i Nađe Đorđević, koje vode zajednički Jutjub kanal Anđela & Nađa.

Ponašanje influensera i posledice njihovog uticaja na mlade upravo je tema Kurirovog serijala, koja je veliki značaj u javnosti dobila nakon tragične smrti jutjuberke Kristine Kike Đukić (21), navodno zbog nasilja na društvenim mrežama, ali i alarmantnog podatka Cesida da influenseri utiču na mišljenje čak 40 odsto mladih.

U prethodnim danima Kurir je u saradnji sa stručnjacima iz raznih oblasti razotkrio opasnosti uticaja nekoliko problematičnih mladića influensera koji su prikupljali klikove armije mladih skaradnim i neprimerenim ponašanjem, ali se među njima nalaze i devojke, sestre Anđela i Nađa. Ove Požarevljanke su se 2012. godine sa porodicom preselile u Francusku, zajednički Jutjub kanal Anđela & Nađa pokrenule su dok su bile maloletne, 2016. godine, a sada imaju skoro milion pratilaca.

Počele su sa zanimljivim klipovima - od raspremanja sobe, biranja autfita za školu, sređivanja noktiju... Inače, u svemu što snimaju imaju veliku podršku oca, koji se jednom čak javno raspravljao sa jutjuberom Bogdanom Ilićem, poznatijim kao Baka Prase, koji je u svom klipu ismevao sestre i jednu od njihovih nekoliko pesama koju su snimale.

Ipak, sa rastom broja pratilaca i njihovog uticaja, počele su da snimaju sve opasnije izazove i takozvane prenkove, neslane šale. U jednom od klipova jedna od njih se hvali da je počela da puši u osnovnoj školi, pa i da je bila u policijskoj stanici. Na drugom snimku jedna sestra drugoj potura da popije vodu iz WC šolje, a na trećem Anđela Nađi cedi limunov sok u oko, zbog čega je završila u Hitnoj pomoći. Među najproblematičnijim snimcima je i onaj u kome se opijaju alkoholom ispred ogledala kako bi se pijane našminkale.

Biljana Grbović, koordinatorka udruženja roditelja Matica, koja je i predavač na radionicama o roditeljstvu, ocenjuje da ovakvi i slični sadržaji u najmanju ruku nisu primereni jer to gledaju i upijaju i mogu da oponašaju maloletnici.

- Ovakvi sadržaji šalju vrlo pogrešnu poruku deci da je jako važno da nam u životu bude zabavno. Indirektno, provlači se poruka da to koliko pažnje privlačimo na neki način nas definiše, tj. da ako ne dobijamo lajkove, onda nismo ni vredni. Iza ovoga se prikrio ozbiljan poremećaj sistema vrednosti, u kom ni mi, ni sam život nisu ništa naročito, jer ako je za mene u redu da popijem vodu iz WC šolje, onda je to siguran znak da sebe ne vrednujem i život ne cenim. Verovatno postoje neka deca koja će sve ovo oponašati - rekla je Grbovićeva.

Ona smatra da postoje dva pravca kako tome roditelji da stanu na put. - Jedan je ljubav, prihvatanje, nežnost, razumevanje, a drugi je onaj u kom postavljaju granice, imaju autoritet, spremaju svoj podmladak za rad i učenje, postavljaju im očekivanja i slično. Napominjem, samo oba pravca istovremeno daju rezultat! - zaključila je Grbovićeva.

Ko su Anđela i Nađa

- Anđela Đorđević ima 22 godine

- Pohađa višu školu za estetiku

- Nađa Đorđević ima 20 godina

- Student je prava

- Rođene su u Požarevcu

- Žive u Francuskoj

- Na Jutjubu imaju 947.000 pratilaca

- Na Instagramu svaka ima po oko 400.000 pratilaca

- Na Fejsbuku imaju 71.000 pratilaca

Suzana Trajković

Bonus video:

09:40

STAVIM SE U SITUACIJU DA JE MOJ BRAT! Influenser branio Baku Praseta, a onda je voditelj pitao A ŠTA DA JE ONA NEKOME SESTRA?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja