MATEMATIKA POKAZALA KOLIKO JE ČETVRTI TALAS KORONE BIO RAZORAN PO NAS Profesor Kočović za Kurir o strašnim brojkama i PETOM TALASU
Petar Kočović, Foto: Kurir Televizija

SVE JE POJASNIO

MATEMATIKA POKAZALA KOLIKO JE ČETVRTI TALAS KORONE BIO RAZORAN PO NAS Profesor Kočović za Kurir o strašnim brojkama i PETOM TALASU

Društvo -

Čak i kada peti talas počne, neke stvari biće nepredvidive

Profesor informacionih tehnologija Petar Kočović, koji pomoću svog matematičkog modela prati tok epidemije koronavirusa, predviđa da bi kraj četvrtog talasa mogao da bude 15. januara 2022. godine, ali i da ako brojke brže budu padale, to može da se desi i oko Nove godine.

On je juče za Kurir rekao da bi tamo oko 15. januara trebalo da imamo ispod 500 zaraženih dnevno i da nas potom čeka peti talas, čiji se intenzitet i jačina ne mogu predvideti.

Kočović je za Kurir sada istakao da su Japan i Kina već inače na kraju petog talasa, što bi značilo da nismo jedini.

- Inače, danas smo u 704 danu zaraze. 179 dana smo u četvrom talasu, a treći je trajao 262. Za istih 179 dana mi imamo 20% više zaraženih u četvrtom talasu nego u trećem, i imamo 42% više preminulih. Ovaj naš četvrti talas je bio razorniji - rekao je on i dodao da se se čak i kad peti talas počne, prvih 15 dana neće moći ništa videti o njegovoj snazi i intenzitetu što se matematičke strane tiče.

Kurir.rs / S. Trajković

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track