UPOZNALA SAM GA U BIBLIOTECI, BIO JE FIN, PRAVI DŽENTLMEN! Život mi je ubrzo pretvorio u pakao! #NISAMPRIJAVILA
Foto: Profimedia

STOP NASILJU

UPOZNALA SAM GA U BIBLIOTECI, BIO JE FIN, PRAVI DŽENTLMEN! Život mi je ubrzo pretvorio u pakao! #NISAMPRIJAVILA

Društvo -

Svako ko kaže da se nasilnik lako prepoznaje, greši. Oni vrlo umeju da se prikriju u foliju dobročinstva, da bi tek kasnije otkrili pravo lice

Muškarac koji je nasilnik vrlo se teško prepoznaje.

Mnoge žene su se sa nekima susrele, ni ne nadajući se kakvo je njihovo pravo lice, pretrpele neki vid zlostavljanja, i o tome ćutale.

Tako bi sve do 25. decembra, kada su žene ustale. Revolucija od 20.000 tvitova na toj društvenoj mreži otkrila je sve što su trpele, i to pod heštagom #nisam prijavila.

Jedna devojka opisala je svoju situaciju koja govori upravo o tome da je nasilnike veoma teško prepoznati - da se oni nekad kriju iza lepih manira, a da ih u svoj vrtlog uvlače postepeno, dok ih potpuno ne unište emotivno.

Ni ova devojka nasilje nije prijavila, ali se iz tih kandži barem izvukla.

Njenu ispovest prenosimo vam u celosti:

- Jedna stvar za dusebriznike sa taga #NisamPrijavila. Prvi dečko mi se dopao baš zato sto je zaljubljenik u književnost i grčku filozofiju, fin i vrlo džentlmenski nastrojen u početku, da bi se ispostavilo da je psihopata, pa sam prošla kroz proces pretnji i ucena, kao i histerije koja je često balansirala na ivici fizičkog okršaja, zbog čega sam konstantno morala da spuštam loptu. Imala sam 17 godina tada i bila skroz izgubljena I isprepadana u tom odnosu. Tako da, manite se tih priča da se nasilnici ne sreću u bibliotekama i da se prepoznaju na prvi pogled, molila bih - napisala je ona.

Ako trpite nasilje ili znate nekog ko trpi nasilje, pozovite SOS telefon 0800 35 00 36 #stopnasilju.

Kurir.rs / Suzana Trajković

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track